'Kahraman işçi', kurtardığı minik Ecrin'le buluştu

Hakan TÜRKTAN- Saadet YÖRÜKÇÜ/ESKİŞEHİR, Eskişehir'in Gökmeydan Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı'ndaki Şahin Sitesi'nde geçen cuma günü kaldırımı süpüren temizlik işçisi Şükrü Deniz,

Hakan TÜRKTAN- Saadet YÖRÜKÇÜ/ESKİŞEHİR, Eskişehir'in Gökmeydan Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı'ndaki Şahin Sitesi'nde geçen cuma günü kaldırımı süpüren temizlik işçisi Şükrü Deniz, önce ayakkabıları, sonra da kendisi düşen minik Ecrin Esen'i koşup havada tuttu. Hızla düşen Ecrin'i tutarken onunla birlikte yere yıkılan Şükrü Deniz hafif sıyrıklarla kurtulurken ağır yaralanan minik Ecrin, Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Yaşama tutunup 3 gün sonra yoğun bakımdan çıkan Ecrin Esen, Ortopedi Servisi'ne alınınca, kurtarıcısı Şükrü Deniz bugün kendisini ziyaret etti.
OYUNCAK BEBEK HEDİYE ETTİ
Odunpazarı Belediyesi'nin temizlik işini ihaleyle verdiği taşeron şirkette aylık 1150 lira ücretle çalışan evli 3 çocuk babası Şükrü Deniz, kurtardığı Ecrin Esen'i bugün Odunpazarı Belediyesi Başkanı CHP'li Kazım Kurt ile birlikte tedavi gördüğü Eskişehir Osmangazi üniversitesi Olayı anlatırken "Pencerede gördüğümde 6 yaşındaki kızım Selvinur'a benzettim, hemen koştum" diyen Şükrü Deniz, kurtardığı minik Ecrin'i ziyaret sırasında getirdiği oyuncak bebeği verdi. Ziyaret sonrası duygularını anlatırken, minik Ecrin'i sağlıklı görmekten mutlu olduğunu anlatan Şükrü Deniz, şunları söyledi:
"Ecrin'i olaydan sonra ilk defa gördüm. Çok mutluyum, gururluyum. Çok güzel bir şey, güzel bir olay. O da benim kızım sayılır. Onun yaşlarında benim kız çocuğum var. Ecrin ile konuşamadık, çok ağlıyordu. Huzursuz yani şu anda. Ağladığı için ona sarılamadım. Yani korktuğu için üzerine gitmek istemedim. Hediye olarak küçük bir oyuncak bebek götürdüm. Kız çocukları bebeği sever."
BABASI TEŞEKKÜR ETTİ
Ecrin Esen'in babası Hüsnü Esen de kızını kurtaran temizlik işçisi Şükrü Deniz ile ilk kez karşılaştığını söyleyerek, "Onun için ne yapsam az. Kızımı kurtardı" dedi.
Şükrü Deniz de baba Hüsnü Esen'e "Çocuğunuza iyi bakın yeter" yanıtını verdi.
BELEDİYEDEN DESTEK SÖZÜ
Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da konuşmasında "Ecrin'e tekrar geçmiş olsun diyorum. Şükrü beyle Ecrin'i buluşturmak önemli bir iş. Taburcu olduğunda evdeki bakımını, evdeki zorunlu giderlerini biz karşılarız. Odunpazarı Belediyesi olarak her türlü desteği yaparız" dedi.
PROF. DR. KARTAL: SAĞLIK DURUMU DÜZELDİ
ESOGÜ Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Elif Doyuk Kartal da Ecrin'in sağlık durumunun çok iyi olduğunu söyledi. Küçük Ecrin'in bugün ya da yarın taburcu edileceğini ifade eden Prof. Dr. Kartal şöyle devam etti:
"Biz küçük misafirimiz Ecrin ile ilgili olarak, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi olarak yine iyi haberler vermeye devam ediyoruz. Ecrin ameliyat oldu, ameliyat başarılı geçti. Daha sonraki süreçte ilk geldiği yakınmaları nedeniyle ilgili ana bilim dalları gördü. Beyin cerrahisi bir problem olmadığını söyledi. Çocuk sağlığı hastalıkları bir problem olmadığını söyledi. Ve çocuk psikiyatrisi bugün değerlendirecek. Sosyal hizmet uzmanlarından bir değerlendirme yapıldı. Ecrin'i biz taburculuğa hazırlıyoruz. Psikiyatr da değerlendirdiğinde onu iyileşme sürecini evde tamamlamak üzere evine yolcu edeceğiz. Bu Ecrin ile ilgili en güzel gelişmeler. Daha sonraki kontrolleri yine hastanemizde ortopedi kliniğinde yapılacak. Ailesine ve sevenlerine ben geçmiş olsun diliyorum. Büyük ihtimalle bugün taburcu olacak belki yarına kalabilir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz