Kahraman polis, olayı anlattı

ZONGULDAK (İHA) - Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde önceki gün intihar etmek için denize atlayan işsiz genci, dev dalgaların arasından kurtarmak için can güvenliğinin tehlikeye atan polis memuru Cumhur Seçkin, "Bizim için önce insanın can güvenliği önemli. Polis olmak neyi gerektiriyorsa; ben de onu yaptım" dedi.

Ereğli'de önceki gün Kemal Öztürk (36) isimli işsiz şahıs, eşiyle tartıştıktan sonra Karadeniz'in azgın sularına kendisini atarak intihar girişiminde bulunmuştu. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Cumhur Seçkin ise, olayı görerek Öztürk'ü kurtarmak amacıyla denize atlamıştı.

Reklam
Reklam

Kemal Öztürk'ü kurtaramayan ancak kendisi de boğulma tehlikesi geçiren Cumhur Seçkin, polisliğin bu şekilde davranmasını gerektirdiği için denize atladığını söyledi.

Denize atlarken kendi can güvenliğinin aklına gelmediğini belirten Seçkin, "Merkez'den denizde bir intihar olayı yaşandığı anons edildi. Nöbetçi amirimizin talimatıyla olay yerine intikal ettik. Denize atlayan vatandaş çırpınıyordu. Dalgaların şiddeti büyüktü. Orada tek çare denize girmekti. Polis olmak onu gerektiyordu. Ben girmeseydim bir başka arkadaşım girecekti. Teşkilatımızın etiğinde önce vatandaşın can güvenliği gelir. Bizim, o tür durumlarda can güvenliğimiz ikinci plandadır. Ben de gözümü kırpmadan denize atlayıp kurtarmaya çalıştım ama; sonuç istediğim gibi olmadığı için çok üzgünüm. Bir daha böyle bir olay yaşanırsa yine aynısını yaparım" dedi.

"DENİZE ATLAMA KARARINA SAYGI DUYUYORUM" Ereğli İlçesi Emniyet Müdürü Ünal Şahin ise yaşanan intihar olayında polisin üzerine düşen görevi yaptığını belirterek, denize atlayan polis memuru Cumhur Seçkin'in gösterdiği cesaret ve görev bilinci nedeniyle ödüllendirileceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Şahin, "Polis, o tür durumlarda çabuk karar verir. Hızlı davranır. Çünkü; o tür zamanlar an meselesidir. Görevli arkadaşımız tehlikeli olmasına rağmen gözünü kırpmadan suya atladı. O kararına saygı duyuyorum. Bu olayda polis, üzerine düşen görevi yapmıştır. Cumhur Seçkin arkadaşımızın yılın polisi seçilmesi için gerekli girişimleri başlatacağım. Gösterdiği görev anlayışı ve cesaretten dolayı kendisini ödüllendireceğim" diye konuştu.