Kahraman yüzbaşı önce kadın oldu, sonra intihar etti

Irak'ta görev yaparken büyük başarılara imza attı. İngiliz ordusu yüzbaşı rütbesindeki bu başarılı subayı Afganistan'daki helikopter operasyonlarının başına getirmek istedi. Ancak 42 yaşındaki Ian Hamilton, "Erkek olmaktan mutlu değilim" diyerek Tayland'a gitti ve cinsiyet değiştirerek kadın oldu. Ordunun tepkisi yüzbaşıyı askerlikten atmak oldu. Komutanları onun için "Bir kahramanken şimdi kendini mahvetti. Bizim gözümüzde artık o bir sıfır" dedi. Ailesi de Hamilton'u evlatlıktan reddetti. Cinsiyet değiştirme operasyonundan sonra İngiliz gazetelerine yeni kimliğiyle poz veren Hamilton'un aslında ağır bir bunalım yaşarak intihar ettiği ortaya çıktı. Yüzbaşının değişimi konusunda bir belgesel hazırlayan İngiliz Channel 4 televizyonu Hamilton ile ameliyattan sonra ilk kez konuştu:

Reklam
Reklam

AMELİYAT SONRASI ÇIĞLIK ATTI

"Yedi gün boyunca hastanede yattım. Her tarafım bandajlarla kaplıydı. Ama sargılar açıldığında ilk yaptığım şey çığlık atmak oldu. Ameliyat çok başarılı geçmişti. Güçlükle otelime vardım ve kendimi odaya kapattım. Her gün morfinler, antibiyotikler, antidepresanlar ve uyku hapları dahil 25 hap alıyordum. Çok acı çekiyordum. Dünyayla tek bağlantım lobideki internetti. Oraya inene kadar da binbir güçlük çekiyordum. Giderek umudumu ve sevincimi kaybettim. Gelecekte ne yapacağımı hiç bilmiyordum. Sonunda tüm arkadaşlarıma elveda mektubu gönderdim, odama çıkıp bulabildiğim bütün hapları içtim.

KADINLAR DESTEK VERDİ Bir arkadaşımın bu mesajı görüp oteli araması sayesinde dört saat sonra beni kurtardılar. Ambulansta uyandım ve iki hafta önce ameliyat olduğum hastaneye geri döndüm. Doktorlar birkaç saat daha geç kalınsaydı ölmüş olacağımı söylediler. Kadınların desteğiyle ayağa kalktım. Şimdi kendime güveniyorum ve orduya açtığım tazminat davasının sonuçlanmasını bekliyorum."

Reklam
Reklam