Kahraman Zabıta, Fatmanur'u Alevlerin Arasından Kurtardı

Gökhan YALKALK/TORBALI Muratbey Mahallesi, 3637 Sokak'taki 5 katlı bir apartmanın 4'üncü katında geçen salı günü saat 17.00 sıralarında elektrik kontağından

Gökhan YALKALK/TORBALI Muratbey Mahallesi, 3637 Sokak'taki 5 katlı bir apartmanın 4'üncü katında geçen salı günü saat 17.00 sıralarında elektrik kontağından yangın çıktı. Yatak odasında başlayan yangın kısa sürede tüm evi sardı. Dumanları farkeden komşuları itfaiyeyi ararken, bir yandan da "İçeride çocuk olacaktı" diyerek telaşlandı. Bu sırada olay yerinden geçmekte olan Torbalı Belediyesi'nde görevli zabıta memuru 31 yaşındaki Sertan Gürbüz, yanınan birkaç kişiyi daha alarak yukarı çıktı.
Kapıyı kırarak, yoğun duman ve alevlere rağmen içeri dalan Gürbüz, odaları dolaştı ancak önce kimseyi bulamadı. Tam daireden çıkacağı sırada içerden ağlama sesi geldiğini duydu. Bunun üzerine geri dönen Gürbüz, korkudan odasına saklanan 6 yaşındaki Fatmanur Köse'yi farkedip, kucağına alarak dışarı çıkardı. Yoğun dumandan etkilenen küçük Fatmanur, olay yerinde hazır bekletilen 112 ambulansında yapılan ilk müdahelenin ardından Torbalı Devlet Hastanesi'nde kaldırılıp, tedavi edildi. Küçük kızın, annesinin Kazımpaşa İlkokulu'nda öğrenci olan ablasını almaya gitmesi üzerine evde yalnız olduğu öğrenildi.
Bir doğalgaz tesisat firmasında işçi olarak çalışan baba İsmet Köse Küçük kızın hayatını kurtaran zabıta memuru Sertan Gürbüz, "Benim yerimde kim olsa aynı şeyi yapardı. Burada söz konusu olan bir candı" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: