Kahraman,”Durmak yok,Yola devam”

Kahraman,”Durmak yok,Yola devam”

Kahraman,”Durmak yok,Yola devam”

Adana Alevi Kültür dernek başkanlığına aday olan Yusuf Kahraman bilindiği üzere 13 Ekim 2012 günü,yapılmış olan 9.Olagan kongrenin bir gün öncesi,dernek içerisinde bazı kişilerin bireysel hesapları uğruna her şeyi mübah sayarak ayak oyunlarına yeltenilmesi ve tüzük ihlalinin yapılması kongreye kölge düşürmüştür diyerek, adaylıktan çekildiğini ve kongre günü’de divana dilekce vererek kongrenin iptalini istemişti.

AKD Genel merkezi tarafından yapılan inceleme sonucu,kongrenin iptal edildiği ve kongrenin yeniden yapılması için,karar alınarak 25 Kasım Pazar günü dernekte seçimin yeniden yapılacak olması nedeniyle Yusuf Kahraman yeniden aday olduğunu açıkladı.

Reklam
Reklam

Yolun inceliğine değinen Kahraman,Hak Muhammet Ali yolunda yanlış olmaz,yanlış yapan ise hiç iflah olmaz diyerek,Adana Alevi Kurumunu kurumsallaştırmak için adayım,önümüzde engebeler olabilir,bu yolun sahibi vardır.Sahip Hakkın kendisidir,ben gücümü ondan ve Halktan alıyorum,peki onlar kimden alıyor diye sorarak,açıklamasına şöle devam etti;Bizim Rehberimiz Hz. Hüseyindir,Hallacı mansurdur,Pir Sultan Abdaldır,Seyit Rıza’dır,eğer daha'da yakına gelir isek,demokrasi yolunda mücadele vererek devrimleri gerçekleştiren, Mustafa Kemal'dir ifadesini kullandı.

Kahraman,Adaylığı konusunda bazı çevrelerce bilinçli olarak Adaylık’tan çekildi,aday değil propogansı yapanlara'da seslenerek,bu doğru değildir.Yaptığınız yanlıştır,Yusuf Kahraman olarak seçimlerde elbette adayım,Durmak yok,Yola devam dedi.

Aleviliği farklı boyutlarda değerlendirmeye kalkışanlara’da seslenen Yusuf Kahraman açıklamasına şöyle sürdürdü;Alevilik İslam’da Hak-Muhammed-Ali Yolu olarak ifade edilen,Ehli-Beyt ,12 İmamın izinde yürüyen,Horasan ve Anadolu Erenleri’nin hikmet ve katkılarıyla beslenip gelişen bir inancın adıdır.

Reklam
Reklam

Anadolu Aleviliğinin mayasını Hacı Bektaş-ı Veli,Yunus Emre, Pir Sultan Abdal ve daha bir çok nice veliler,nebiler oluşturmuştur.

Bu inanç ve kültürü yok saymak kabullenmemek kimsenin haddine değildir.

25 Milyona yakın bir Alevi toplumunun yaşadığı ülkemiz’de,onların haklı istek ve taleplerinin karşılanması,hem Alevileri hemide diğer inanç sahiplerini rahatlatacaktır.

Birlik ve beraberliğin temel oluşumu,Cumhuriyetimizi,demokrasiyi ve laik bir anlayışı güçlendirmekten geçtiğine inanıyoruz.Tüm sorunların çözümü devletin adil olmasından geçer.Hak Ademi yaratırken insan olarak yaratmıştır.Önemli olan insan olduğumuzu fark edebilmektir diyerek açıklamasını bitirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: