Kahramanlık Ve Kardeşlik Destanı Çanakkale Programı Yoğun Ilgi Gördü

Kırıkkale'de faaliyet gösteren Özel Kızılırmak İlk ve Orta Okulu, tarafından düzenlenen 'Kahramanlık ve Kardeşlik Destanı...

Kırıkkale'de faaliyet gösteren Özel Kızılırmak İlk ve Orta Okulu, tarafından düzenlenen 'Kahramanlık ve Kardeşlik Destanı Çanakkale' adlı anma programı yoğun ilgi gördü.

Gök Düğün Salonu’ndaki programa katılan Reha Yeprem, 'Çanakkale' konulu şiirler okudu. Yeprem, "Her yıl Çanakkale şehitlerini andığımız bu programları nice güzide kurumlarımız organize ediyor. Sizler de salonları omuz omuza, sırt sırta doldurarak değerlerimize ve şehitlerimize minnet gösteriyorsunuz. Hepinizi yürekten kutluyorum." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Daha sonra sahneye çıkan tarihçi-yazar Talha Uğurluel, Çanakkale Destanı'nı kendine has üslubu ile anlattı. Destandan fotoğraflarla konferansına devam eden Uğurluel, "Bugün Çanakkale'yi konuşuyoruz, her zaman konuşmak zorundayız. Çünkü Çanakkale bizim varlık ve yokluk savaşımız." şeklinde konuştu.

Özel Kızılırmak Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hayrettin Kaya da genç ve yaşlı demeden binlerce insanın şehit verildiği Çanakkale Zaferi'nin unutulmayacağını ve genç neslin ecdadına sahip çıkacağını, salondaki kalabalığın da bunun bir göstergesi olduğunu belirtti.

Özel Kızılırmak İlk ve Orta Okulu Müdürü Hasan Hüseyin Ertaş ise Yeprem ve Uğurluel'e teşekkür ederek birer hediye verdi. Ertaş, "Rahmeti Rahman'a kavuşan şehitlerimizi rahmet ve minnetle anmamıza vesile olan Yeprem ve Uğurluel'in eline ve yüreğine sağlık." ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Talha Uğurluel, okurları ile sohbet ederek kitaplarını imzaladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: