Kahramanmaraş doğalgaza kavuşuyor

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Mehmet Balduk, sanayi tesislerinde doğalgaza dönülmesinin şart olduğunu söyledi.

KTSO Başkanı Mehmet Balduk, yaptığı açıklamada, bölgeye doğalgaz getirecek olan Güney Doğalgaz İletim Hattı ihalesinin, BOTAŞ tarafından yapıldığını ve yüklenici firmalarla sözleşmeler imzalandığını kaydetti. İletim hattının 2004 yılında işletmeye açılmasının hedeflendiğini ifade eden Balduk, "Söz konusu hattın işletmeye alınmasıyla eş zamanlı olarak, hat güzergahındaki potansiyel sanayi bölgelerine doğalgazın ulaştırılıp, kullanıma sunulması için gerekli altyapının süratle kurulması önem arz etmektedir.

Reklam
Reklam

Bu nedenle ilimiz, doğalgaz kullanım potansiyelinin belirlenmesi ve bu doğrultuda inşa edilecek dağıtım hatlarının projelendirilmesi için büyük, orta ve küçük ölçekli sanayi kuruluşlarımıza form gönderilerek, sanayide doğalgaz kullanım potansiyeli tespit edilmeye çalışılmaktadır. İlimizin doğalgaza kavuşturulması bakımından BOTAŞ'a gerekli destek, odamız tarafından verilecektir" dedi.

Anahtar Kelimeler: