Kahramanmaraş, Uluslararası Kurtuluş Güreş Turnuvası Sona Erdi

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından organize edilen 7. Uluslararası Kurtuluş Güreş Turnuvası sona erdi. Turnuvada 18 ülkeden...

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından organize edilen 7. Uluslararası Kurtuluş Güreş Turnuvası sona erdi. Turnuvada 18 ülkeden 120 sporcu mücadele ederken, 62 puanla Kahramanmaraş Belediyespor birinci, 44 puanla Bulgaristan ikinci, 38 puanla Adige Cumhuriyeti üçüncü oldu.

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93 yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesince Kahramanmaraş Belediyesi tarafından organize edilen 7. Uluslararası Kurtuluş Güreş Turnuvası Batıpark Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Turnuvaya Adıge Cumhuriyeti, Azerbaycan, Bulgaristan, Dağıstan, Gürcistan, Gresnedar, İnguş Cumhuriyeti, İran, Irak, Kırgızistan, Kırım Cumhuriyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Moldova, Makedonya, Rusya, Ukrayna, Türkiye ve Yakutistan’dan 120 sporcu katıldı.
Güreşleri, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı ile yaklaşık 2 bin güreşsever izledi.

Reklam
Reklam

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, burada yaptığı konuşmada federasyon olarak Türk güreşinin kalkınması ve dünyada hak ettiği yeri alması için uğraş verdiklerine işaret ederek, “Güreşçilerimizin yetişmesi adına bu tür organizasyonları çok önemli ve yerinde bir adım olarak görüyoruz. Bundan dolayı bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen başta Belediye Başkanımız Mustafa Poyraz’a ve ekibine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Daha sonra söz alan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz 150 kişilik güreş takımı kurduklarını ve takımlarının hem yıldız gençlerde hem de büyüklerde profesyonel liglerde mücadele ettiklerini ifade ederek, atasporumuz güreşe sahip çıktılarının altını çizdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz