Kahramanmaraş Ve Diyarbakır Arasına Atılan Dostluk Tohumları Yeşerdi

Kahramanmaraş Teknik Elemanlar Derneği (KATED) ve Kimse Yok mu Derneği’nin birlikte yürüttüğü Kardeş Aile Projesi...

Kahramanmaraş Teknik Elemanlar Derneği (KATED) ve Kimse Yok mu Derneği’nin birlikte yürüttüğü Kardeş Aile Projesi kapsamında Kahramanmaraş ve Diyarbakırlı aileler arasında dostluk köprüleri kuruluyor.

Proje kapsamında Kahramanmaraş’ı ziyaret eden Diyarbakırlı 42 aile, Kahramanmaraş’ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Dünyaca ünlü Maraş dondurmasından da tadan aileler, kardeşlik vurgusu yaparak başlatılan müzakere sürecinin umut verici olduğunu söyledi.

İlk olarak Kahramanmaraş kalesini ziyaret eden aileler, burada 12 Şubat Kurtuluş Müzesi'ni gezdi. Maraş’ın kurtuluş mücadelesi hakkında bilgi aldı. Ardından Yörük çadırında çay için Kahramanmaraşlı ve Diyarbakırlı sivil toplum kuruluşları birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Reklam
Reklam

Kahramanmaraş insanının kendileri çok sıcak karşıladığını belirten Diyarbakırlı Ferit Getiren, "Buradaki kardeşlerimiz bize evlerini açtı. Ziyaretimiz samimi bir havada gerçekleşiyor. İnşallah yapılan bu çalışmalar kardeşliğin başlamasına vesile olur." dedi.

Diyarbakır halkının barıştan yana olduğunu aktaran Getiren, yaşanan olumsuzluklardan bölge insanının çok zarar gördüğünü söyledi. Müzakere sürecinde oluşan huzur ortamının devam etmesi gerektiğini vurgulayan Getiren konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ülkemizde barış hakim olursa ekonomimiz canlanacak. Korkularımız son bularak öğleden sonra dükkanlarımızı kapatmak zorunda kalmayacağız. Erkenden evlerimize çekilmeyeceğiz. Bu da ekonomimizi canlandıracak. Huzur ortamını gören iş adamları doğuya fabrikalar kurarak yatırımlarını artıracaklar."

Diyarbakır da bir yardım kuruluşunda görev yapan Sezgin Karaduaman ise güney doğu insanının müzakere sürecine umutla baktığını bildirdi. Sürecin Türkiye’nin geleceği için hayati önem taşıdığına dikkat çeken Karaduman, akan kan ve gözyaşının bir daha tekrarlanması gerektiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Doğu ve batı arasında hiçbir farkın olmadığını ifade eden Kimse Yok mu Derneği Kahramanmaraş Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Timurbanga ise diyalog eksikliğinin kardeşler arasında yıkıcı hasarlara yol açtığını vurguladı. Dernek olarak Türkiye ve dünya genelinde insanları bir araya getirmek amacıyla kardeş aile projesini geliştirdiklerini hatırlatan Timurbanga, "Güneydoğuda 35 yıldır süre gelen bir gözyaşı var. Birileri tarafından tezgahlanan oyunlarla Anadolu insanın göz yaşı akıtılıyor. Akan bu göz yaşını ise insanların birbirini tanıyarak sevmesi bitirecektir." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: