Kahramanmaraş'a "İdare Ve Vergi Mahkemesi" Kuruluyor

Kahramanmaraş Baro Başkanı Metin Doğan, Adalet Bakanlığının, kente İdare ve Vergi Mahkemesi kurulması yönünde karar aldığını bildirdi.

Kahramanmaraş Baro Başkanı Metin Doğan, Adalet Bakanlığının, kente İdare ve Vergi Mahkemesi kurulması yönünde karar aldığını bildirdi.

Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığının İdare ve Vergi Mahkemeleri kurma kararını Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) bildirdiğini belirtti.

Bu kararı olumlu bulduklarını vurgulayan Doğan, şunları kaydetti:

"HSYK'nın mayıs ayı kararnamesinde söz konusu mahkemelere hakim ataması yapılacak. Bu atamalara müteakiben bakanlıkta diğer kalem personellerini atayacak. Başsavcımızın kararıyla Adliye Sarayı'nın 4'ncü katında bu mahkemeler için yer tahsis yapıldı. Hakim atamaları yapılıp kalem memurları da tamamlanmasının ardından, inşallah haziran sonu gibi Vergi ve İdare Mahkemesi'yle yargılama faaliyeti başlayacak."

Reklam
Reklam

Doğan, bu mahkemelerin kurulmasıyla vatandaşların Gaziantep'e gitmekten kurtulacağını, bunun da kent için de ciddi bir kazanım olacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: İsmail Hakkı Demir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: