Kahramanmaraş’ta 'adli yıl' töreni

Kahramanmaraş’ta 2011-2012 adli yıl açılışı törenle yapıldı.Ramada Otel’de düzenlenen açılış törenine; Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe,...

Kahramanmaraş’ta 2011-2012 adli yıl açılışı törenle yapıldı.
Ramada Otel’de düzenlenen açılış törenine; Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri M. Yıldırım Ramazanoğlu ve Sıtkı Güvenç, hakim ve avukatlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan törende açılış konuşması yapan Kahramanmaraş Baro Başkanı Avukat Metin Doğan, yeni anayasa çalışmalarına değindi.
Doğan, "Toplumun tüm kesimlerini kapsayan, kronikleşmiş ülke sorunlarına çözüm üreten, çeşitli gerekçelerle ötekileştirilen halk kesimleri ile devleti barıştıracak, vesayetçi sistemin tüm kurumlarını lağvederek halkın iradesini temel alan bir anlayış ve düşünce temel alınarak yapılmalıdır." dedi.
Doğan, "Hak ve özgürlükleri sınırlayıcı ve seçici değil bilakis hak ve özgürlükleri tanıyan ve güvence altına alan bir felsefeye sahip olmalıdır. Devleti, bireye karşı koruyan 82 Anayasası'nın mantığından sıyrılarak bireyin hak ve hukukunu önceleyen bir anlayış benimsenmelidir." dedi.
Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük ise, terör saldırılarına değinerek, "Yüce milletimizin vatan sevginsin en somut göstergesi olan Silahlı Kuvvetlerimize ve emniyet mensuplarımıza yönelik olarak son günlerde artan hain terör saldırılarında şehit olan evlatlarımızın acıları yüreklerimizi parçalamaktadır. Kahraman evlatlarımızın manevi huzurunda saygıyla eğiliyor, şehitlik mertebesi gibi yüce bir makama ulaşmaları nedeniyle bu eşsiz insanlara rahmetlerimi sunuyorum." diye konuştu.
Gecede, davetlilere kokteyl de verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz