Kahramanmaraş'ta fırtına

KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Kahramanmaraş'ta, saatteki hızı 110 kilometreyi bulan fırtına, hayatı olumsuz etkiliyor. Gece etkili olan fırtına, Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nun çatısını uçurdu.

Soğuk ve yağışlı hava bütün yurtta etkili olurken, Kahramanmaraş'ta fırtına nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Özellikle gece hızını artıran fırtına, arabaların camlarını kırdı, çatı ve balkonda bulunan çanak antenleri uçurdu. Şehrin kuzey bölümünde etkisini hissettiren fırtına, Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nun pansiyon bölümünün çatısını kullanılmaz hale getirdi. Çatıda bulunan malzemeler, rüzgarın etkisiyle 100 metre uzaklıkta durabildi.

Reklam
Reklam

Kahramanmaraş Valisi İlhan Atış, çatısı uçan Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda incelemelerde bulundu. Okulun tamiratına hemen başlanacağını söyleyen Vali Atış, can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu ifade etti.

Öte yandan, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için okul yanında bulunan bulvar tek yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Binevler Mahallesi'nde fırtına nedeniyle iş yerlerinin tabelaları kırılırken, Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'nin kiremitleri fırtına nedeniyle uçtu.