Kahramanmaraş'ta "İstiklal Marşı Derneği" Açıldı

İstiklal Marşı Derneği'nin 11. şubesi Kahramanmaraş'ta açıldı.

İstiklal Marşı Derneği'nin 11. şubesi Kahramanmaraş'ta açıldı.

İsmet Paşa Mahallesi'ndeki şubenin açılışı, Genel Başkan şair ve düşünür İsmet Özel'in de katılımıyla gerçekleştirildi.

Genel Başkan Özel, açılışta yaptığı konuşmada, en huzurlu açılışı Kahramanmaraş'ta yaptığını söyledi.

Kahramanmaraş'ta bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Özel, kentin tarihinden örnekler vererek, şunları kaydetti:

"Kahramanmaraş'ın önemi, burada Türkiye'nin vatan oluşuna müteveccih bir hareketin başlamış olmasıdır. Maraş'ta 12 gün 12 gece verilen mücadele, Sakarya Meydan Muharebesi'nin provasıydı. Maraş'tan düşman atıldıktan sonra Urfa işi bir yere kadar götürdü. Bu, Ankara'da TBMM'nin açılmasını hızlandıran hadisedir. İş bir bakıma Maraş'ta tamamlandı."

Reklam
Reklam

Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun örneğini vererek bu kentte şube açmakla "işi bitirmiş" olduklarını belirten Özel, bundan sonraki işlerinin yapacakları işleri düşünmek ve uygulamakla alakalı olduğunu kaydetti.

Kahramanmaraş Şube Başkanı Abdühamit Sağır ise derneğin Türkiye'de 11. şubesini açtığını ve şube açma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Muhabir: İzzet Mazı / İsmail Hakkı Demir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: