Kahramanmaraş’ta Kentsel Dönüşüm Masaya Yatırıldı

Kahramanmaraş Lider İş Adamları Derneği (KALİDA)tarafından Kervan Han'da kentsel dönüşümle ilgili toplantı düzenlendi. Karşılıklı fikir...

Kahramanmaraş Lider İş Adamları Derneği (KALİDA)tarafından Kervan Han'da kentsel dönüşümle ilgili toplantı düzenlendi. Karşılıklı fikir alış verişinde bulunulan toplantıda, şehir merkezinde yapılan kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KALİDA İnşaat Komitesi Başkanı İbrahim Çakmak, Kentsel Dönüşümün Türkiye için tarihi bir fırsat olduğunu söyledi. Dönüşüm çalışmaları yapılırken şehrin tarihi dokusunun korunması gerektiğini vurgulayan Çakmak, “Avrupa ülkelerinden özellikle Fransa ve Almanya’da, 1950’li yıllarda dar gelirli ailelerin ev sahibi olmaları için çok katlı sosyal konutlar yapılmıştı. Günümüzde bu çok katlı binaların insan fıtratına ve yaşam biçimine uygun olmadığı görülmüş ve bu binalar yakın bir geçmişte tek, tek yıkılarak yerine 2-3 katlı, nitelikli tip proje uygulamaları yapılmıştır.” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin 50 yıldır gecekondulaşmadan kurtulamadığına da değinen Çakmak, “Yerel dokuyu anımsatacak konutların inşa edilmesi şehrimize turizm açısından da faydalı olacaktır. Her yere apartman dikme mantığı, ilerleyen yıllarda huzursuzluğa sebep olacak.” şeklinde konuştu.

Toplantıya, yapı denetim şirketleriyle, kenet faaliyet gösteren, Mimarlar Odası, Harita Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası ve Makine Mühendisleri Odası temsilcileri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: