Kahramanmaraş'ta korkutan yangın

Kahramanmaraş'ta meydana gelen yangında 2 tarihi bina kullanılamaz hale geldi, bir işyeri zarar gördü.

KAHRAMANMARAŞ (İHA) -Alınan bilgilere göre yangın gece yarısı Atatürk Meydanı Kapalı Çarşı girişinde meydana geldi. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın, ilk olarak ahşap tarihi bir binada başladı. Rüzgarın da etkisiyle yayılan yangında alevler, yandaki evle birlikte bir işyerinin çatısına sıçradı.

Kısa sürede büyüyen yangına, Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri müdahale ederek söndürme çalışmalarına başladı. Çevrede güvenlik önlemleri alan polis, diğer binalarda yaşayan vatandaşları evlerinden çıkartırken, bir saat boyunca devam eden çalışmaların ardından yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Reklam
Reklam

Özellikle Tarihi Ulu Cami'ye 10 metre mesafede yaşanan yangının çevredeki diğer kültürel varlıklarla birlikte Kapalı Çarşı'ya da sıçrama riski vatandaşlara korku dolu dakikalar yaşattı. Bu arada yangından basın mensupları da zarar gördü. İtfaiye erlerinin söndürme çalışmaları esnasında bir hortumun yerinden çıkması üzerine çevreye saçılan sular görüntü alan gazetecileri ıslatırken kamera ve fotoğraf makinelerine de zarar verdi.

Yangın çıktığını haber alan işyeri sahipleri de olay yerine gelerek alevlerin kısa sürede sönmesi için dua etti. Görgü tanıkları, yangının ilk çıktığı evde yalnız yaşayan yaşlı bir kadının bulunduğunu belirterek, ilk kıvılcımın buradan sıçramış olabileceğini öne sürdüler. Yangının tamamen kontrol altına alınmasının ardından, çıkış nedeninin tespiti için araştırmalara başlandı.

Yangınla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.