Kahramanmaraş’ta Türkçe Olimpiyatları rüzgarı

Türkçe’nin Çocukları’nın Kahramanmaraşlı vatandaşlara yaşattığı coşkulu gece geç saatlere kadar sürdü. Gecede Türkçe’nin çocukları kimi...

Türkçe’nin Çocukları’nın Kahramanmaraşlı vatandaşlara yaşattığı coşkulu gece geç saatlere kadar sürdü. Gecede Türkçe’nin çocukları kimi zaman Horon tepti, kimi zaman şarkılar söyledi, kimi zaman standuplar yaptı. Alkışların durmadığı gecede Kahramanmaraş’a ait bir türküyü seslendiren Iraklı öğrenci ise Kahramanmaraşlıları coşturdu.
Gecenin açış konuşmasını yapan Türkçe Olimpiyat Komitesi Başkan’ı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, "Geçen yıl 13 şehrimizde faaliyette bulunmuş bu yıl 24 şehirde faaliyet oluyor. 500 bine yakın vatandaşımız bu faaliyetleri seyretti ve 5 kıtadan gelen bu gençler onlara hünerlerini gösterdi. Türkçe olimpiyatlarının bir tek gayesi var Türkçe’mizi evrensel bir dil halinde dünya’ya tanıtmak. Dünya çapında beklide Unesco’nun bile kıramadığı bir rekoru kırdılar." dedi.

Reklam
Reklam

ALEVİ-SUNNİ BİR ARADA
Gece’ye Türkçe’nin çocukları gibi her kesimden vatandaş katıldı. Alevisi Sunnisi her kesimden insan kutlamalara katıldı. Gece için bir değerlendirmede bulunan Alevilerce de sevilen ve sayılan Elif Ana’nın oğlu Mehmet Ocak Dede, "Bu kadar insanı sevgi kardeşlik etrafında toplamayı başaran herkese çok teşekkür ediyorum,saygılarımı sunuyorum." dedi.

GİTMEDEN KAHVALTI’DA BULUŞTULAR
Türkçe’nin Çocukları ve Kahramanmaraşlı işadamları muhteşem geçen Olimpiyat gecesinden bir gün sonra sabah kahvaltısında son kez buluştu. Kahvaltıya Kahramanmaraşlı iş adamları, Kahramanmaraş Belediye Başkanı, Kahramanamraş Valisi Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Mustafa Aydın,CKahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nas ve Türkçe’nin Çocukları katıldı.
Kahvaltıda Belediye Başkan’ı Mustafa Poyraz’ın Özel istek olarak rica ettiği Necip Fazıl Kısakürek’in Kaldırımlar şiirini Arnavutluk’tan bir öğrenci Başkan’ı kırmayarak okudu .Kahvaltıdan sonra özel hediyeler taktim edildikten sonra konuklar, Şanlıurfa’da yapılacak turne için kalabalık bir gurup tarafından uğurlandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz