Kahramanmaraş’taki Kaza

Kahramanmaraş’ta meydana gelen otobüs kazasında yaralananlardan birini hastaneye götüren aracın kaza yapması sonucu 7 kişi...

Kahramanmaraş’ta meydana gelen otobüs kazasında yaralananlardan birini hastaneye götüren aracın kaza yapması sonucu 7 kişi yaralandı.

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Dr. İlker Çitil, peş peşe yaşanan 2 kazanın ardından Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesi’ne gelerek yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi aldı. 5 kişinin hayatını kaybettiği, toplam 23 kişinin yaralandığı kaza hakkında değerlendirmelerde bulunan Çitil, kazanın hemen ardından 112 çalışanlarının seferber olarak yaralıları hastanelere naklettiğini söyledi. Çitil, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

“Bugün sabah 9.20 gibi Kahramanmaraş-Adana karayolunun 15. kilometresindeki Kılılı mevkiinde bir otobüs kazamız oldu. 5 eksimiz, 19 yaralımız var. Bu yaralılardan bir iki tanesinin durumu ağır, diğerlerinde hafif yaralanmalar var. Yine aynı dakikalarda garaj mevkiinde bir kazamız oldu. Yaralılardan bir tanesini kendi imkanlarıyla taşımak üzere yola çıkan bir araç zincirleme kazaya karıştı. Orada da 7 adet yaralımız var. Yyralılarımızdan 13 tanesi Necif Fazıl Şehir Hastanesi’nde, 2 yaralımız da Tıp Fakültesi'nde. İkinci kazada yaralanan 5 kişi Şehir Hastanesi'nde, 2 tanesi de Tıp Fakültesi'nde. Özel hastanelerde 3 yaralımız var. Bir iki tanesi hariç genel durumları iyi, o sevindirici. Onun dışında ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”

Çitil, kazanın nasıl olduğuna ilişkin bir soruya ise, “Tabii nasıl olduğunu kestirmek zor ama hava yağışlı ve yol kaygan. Her iki kazanın birkaç dakika içerisinde olması bayağı zorlayıcı bir durum oldu. Biz hem Sağlık Bakanlığı hem de özel hastanelerimizin ambulanslarıyla yaralılarımızın kısa sürede nakillerini sağladık” yanıtını verdi.

Reklam
Reklam

Öte yandan kazanın ardından ölen ve yaralanan şahısların bir kısmının kimliklerine ulaşıldı. Kazada hayatını kaybeden otobüs sürücüsünün Bekir Yüzgeç (57) olduğu öğrenilirken, yaralıların bir kısmının isimleri, "Esme Yurtgezen, Fatmanur Yurtgezen, Ayşegül Yurtgezen, Hatice Yurtgezen, Ayşe Purkaya, Elife Karaçalı, Mehmet Alıcı, Gülçin Alıcı, Seher Kekez, Medine Gün, Hatice Nergiz, Şerife Şen, Seher Kekeç, Medine Gürbak" olarak açıklandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz