Kahramanmaraş'tan Kısa Kısa

Afşin'de Yavuz Selim İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan "Kültürler Arası Diyalog" projesi kapsamında 15 yabancı öğrenci ilçeye geldi.

Afşin'de Yavuz Selim İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan "Kültürler Arası Diyalog" projesi kapsamında 15 yabancı öğrenci ilçeye geldi.

Okul Müdürü Hacı Mehmet Özden, Avrupa Birliği (AB) Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında "Kültürler Arası Diyalog" projesi hazırladıklarını ifade etti. Projenin İspanya, Polonya ve Avrupa'da ortakları bulunduğunu belirten Özden, "Çalışma kapsamında daha önce Polonya ve İspanya'da bir araya gelmiştik. Şimdi proje ortaklarımızı Afşin'de ağırlıyoruz. Bilgi alışverişinde bulunuyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Proje koordinatörü Sabine Cristea ise ilk kez Türkiye'ye geldiklerini vurgulayarak, "Buradaki çevreyi görmek bizim için çok farklı bir şey. Buradaki doğayı, yaşantıyı, misafirperverliği şimdi daha görebiliyoruz" dedi. Cristea, yapacakları gezilerle Türkiye'deki kültürü ve sosyal yaşamı inceleyeceklerini dile getirdi.

-Afşin MYO'da kayıtlar tamamlandı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Afşin Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı İrfan Marangoz, üniversite yerleştirme sınavının ardından 242 öğrencinin çeşitli bölümlere kayıtlarını yaptırdığını bildirdi.

Marangoz, yaptığı açıklamada, 4 yıl önce ilçede eğitime başlayan Afşin MYO'ya bu yıl 360 kontenjan ayrıldığını ve şu ana kadar 242 öğrencinin kayıt işlemini tamamlandığını ifade etti.

Muhabir: İdris Aydın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: