Kahramanmaraş'tan Kısa Kısa

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın düzenlediği "Tarım ve İnsan" konulu 4. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren fotoğraflar Kahramanmaraş'ta sergilendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın düzenlediği "Tarım ve İnsan" konulu 4. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren fotoğraflar Kahramanmaraş'ta sergilendi.

Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen serginin açılışında, tarım ve insan yan yana geldiğinde çok güzel kareler ortaya çıktığını belirtti.

Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu ise Kahramanmaraş'ın yarışmaya Ankara ve İstanbul'un ardından en çok fotoğrafla katılan il olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Açılışa, Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, KSÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Saltalı ve Ziraat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş Şube Başkanı Yusuf Temizkan da katıldı.

-Kütüphane Haftası

Kahramanmaraş'ta "49. Kütüphane Haftası" düzenlenen törenle kutlandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, kütüphanelerin eski çağlardan beri insanlığın hizmet eden bilgi kaynağı olduğunu söyledi. Kütüphanelerin yazılı ve basılı yayınları toplayan ve yararlanma imkanı sağlayan kuruluşlar olduğuna dikkati çeken Küçükdağlı, şunları kaydetti:

"Gelecek nesillerin tarihi ve kültürel bilgiler ışığında milli şuura ulaşması, pozitif bilimlere hakim gelişime ve modernleşmeye açık birer fert olarak yetişmesinde kütüphanelerin katkısı büyüktür. 2012 yılında Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek (SODES) programı kasamında gerçekleştirerek hizmete sunulan gezici kütüphane hizmeti ile merkeze uzak mahalle ve yakın köylerle yaşayan öğrencilere kitap ulaştırarak kitap okuma oranını artırmaktadır."

Reklam
Reklam

Kitap temalı afişlerinin slayt gösterisinin ardından kütüphanelerden en çok kitap okuyan öğrencilere ödülleri verildi.

Programa, Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakçı, Emniyet Müdürü Metin Aşık, Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Sağlık Müdürü İlker Çitil ve öğrenciler katıldı.

Muhabir: Ersoy Sevinç

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: