Kahta İlçesinde Kurbanlık Yoğunluğu Yaşanıyor

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Kahta ilçesinde ki hayvan pazarında hareketlilik arttı.Kurbanlık almak isteyen vatandaşlar hayvan...

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Kahta ilçesinde ki hayvan pazarında hareketlilik arttı.

Kurbanlık almak isteyen vatandaşlar hayvan pazarına akın ederken İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün de vatandaşları sahtecilik ve dolandırıcılık konusunda alıcı ve satıcıları uyarıyor. Kıyasıya pazarlıkların yapıldığı pazarda özellikle büyükbaş hayvanların yoğun talep gördüğü gözlendi.

Satışların normal seyrettiğini ifade eden hayvan satıcısı Ömer Tosun, şu ana kadar beklenenden daha fazla satış yaptıklarını söyledi. Fiyatların çok yüksek olmadığını söyleyen Tosun, “ Geçen yıla göre fiyatlarda hafif bir kıpırdanma oldu fakat bu çok yüksek bir derecede olmadı. Açıkçası hem alıcılar hem de satıcılar durumdan memnun. Sonuçta Kurban Bayramı olduğu için vatandaşlarınız durumdan şikayetçi olmuyor” dedi.

Reklam
Reklam

Pazardan kurbanlık hayvan almaya gelen Mustafa Doğan ise farklı seçeneklerde kurbanlıkların olduğunu ifade ederek, “ Her bütçeye uygun hayvan bulmak mümkün. Biz de kendi bütçemize uygun bir büyükbaş hayvan arıyoruz. Şu anda gözümüze bir tane kestirdik. Onu almaya çalışıyoruz. Pazarlıkta istediğimiz fiyata getirebilirsek alacağız. Benim diğer komşularım pazardan hayvan almayarak direkt besicilerin evinden aldılar ama ben şansımı pazardan yana kullanmak istedim. İnşallah hepimiz için hayırlı bir ticaret olur” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz