Kahta Myo’ya Yeni Bölümler Açılıyor

Adıyaman Üniversitesi Kahta Meslek Yüksek Okulu, 2013-2014 eğitim sezonunda 4 yeni programda öğrenci alacak.Adıyaman Üniversitesi...

Adıyaman Üniversitesi Kahta Meslek Yüksek Okulu, 2013-2014 eğitim sezonunda 4 yeni programda öğrenci alacak.

Adıyaman Üniversitesi senatosu ve eğitim birimleri öğretim elemanlarının uzmanlık sahasına uygun, bölgenin ihtiyaçlarına cevap verecek bölümler açmaya devam ediyor. Adıyaman Üniversitesi Kahta MYO yeni bölüm ve programlar açarak öğrenci sayısını arttıracak.

Kahta Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Zafer Tel, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında 4 yeni programa daha öğrenci alacaklarını belirterek, Kahta Meslek Yüksekokulu’nun her geçen gün öğrenci sayısını artırdığını, yeni açılan programlarla öğrenci sayısının yaklaşık bin 250 olacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili açıklama yapan Yrd. Doç. Dr. Ahmet Zafer Tel, “Bölgemizin ihtiyacına cevap verebilecek, öğretim elemanı dokumuza uygun ikisi yeni olmak üzere 4 ayrı program açmak istedik. Konuyu Rektörümüz Prof. Dr. M. Talha Gönüllü’ye arz ettik. Rektörümüz bizlere konu ile ilgili derhal çalışma yapmamız ve bir an önce üniversite senatosuna getirmemiz yönünde direktif verdi. Prof. Dr. M. Talha Gönüllü başkanlığında yürüttüğümüz senato toplantısında aldığımız bir karar ile YÖK’e teklif ettiğimiz 4 ayrı program da kabul edilmiştir. Kahta’mıza ve üniversitemize hayırlı olsun” dedi.

Kahta Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İsmail Ukav ise, yeni açılan Laborant ve Veteriner Sağlık (İkinci Öğretim) 40 öğrenci, Bankacılık ve Sigortacılık (İkinci Öğretim) 45 öğrenci, Turizm ve Seyahat Hizmetleri 30 öğrenci, Bahçe Tarımı 40 öğrenci, olmak üzere 4 program ve 155 yeni kontenjan sağlayacakları bilgisini verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: