Kahta'da "Hemşirelik Haftası" Kutlaması

Kahta Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürlüğü tarafından Kültür Sitesi Konferans Salonu'nda "Hemşirelik Haftası" kutlaması yapıldı.

Kahta Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürlüğü tarafından Kültür Sitesi Konferans Salonu'nda "Hemşirelik Haftası" kutlaması yapıldı.

Kutlama programının açılışında konuşan Okul Müdürü İsmail Arık, hemşireliğin çok zorlu olmasının yanı sıra kutsal bir meslek olduğunu söyledi.

Arık, şunları kaydetti:

"Sağlık, bireylerde, zorunlu, vazgeçilmez ve hayatın her döneminde aynı önemi koruyan temel ihtiyaçlardan biridir. Bu ihtiyaca cevap veren personel içinde en önemli meslek grubu ise hemşirelerdir. Hemşireler, içtenliği ile hastalara yardım etmek için çırpınan kişidir. Hemşirelik, güç çalışma şartlarını gerektiren, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslektir."

Reklam
Reklam

Yapılan konuşmaların ardından, okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu skeç gösterisi yapıldı, şiirler okundu, hastanede sağlık çalışanlarının çekmiş olduğu sıkıntıları dile getiren tiyatro gösterimi yapıldı, okul korusu ise müzik öğretmeni Kadir Hanbay'ın yönetiminde solo şarkılar söyledi.

Kahta ilçesinde "Yılın Annesi" seçilen Ayşe Zişan Aslan'a yılın annesi belgesini ise Kaymakamı Metin Esen verdi.

Kaymakam Esen yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

"Hemşirelik, diğer mesleklerde olduğu gibi, toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan hayatıyla yakında ilgili bir meslektir; ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan, hızlı çalışan, hünerli eller isteyen, temelinde sevgi, saygı yatan, hemşire din, dil, ırk ayrımı gözetmeyen, birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışan, insan sevgisiyle dolu, şefkatle, sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslektir. Okulunuzun toplumda sağlık adına yapılacak çalışmalar ve yaptığımız bu güzel etkinlikte emeği geçen herkesi kutluyor başarılarınızın devamını diliyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: