Kahta'da Öğrenci Annelerinin Sorunları Dinlendi

Kahta'da, köy okullarında öğrenci annelerinin sorunları dinlendi. Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE biriminin...

Kahta'da, köy okullarında öğrenci annelerinin sorunları dinlendi. Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE biriminin organizasyonuyla Kahta Kaymakamı Metin Esen'in Kahta Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde görev yapan eşi Hacer Esen'in öncülük ettiği programda, öğrenci annelerinin sorunları dinlendi.

Kahta'da tüm köy okullarında düzenlenecek programların ilki Mülk köyünde yapıldı. Annelerin toplumsal kalkınma ve gelişmedeki önemi dolayısıyla, kadınların sağlık, eğitim, kültür, hijyen, iletişim ve şiddet konularında eğitilmesinin amaçlandığı ifade edildi.

Reklam
Reklam

Mülk köyünü ziyarette Hacer Esen'e Kahta Devlet Hastanesinden Çocuk Gelişimi Uzmanı Rahşan Yiğit, Kahta SYDV Müdürü Mehtap Uğur Doğan, Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Öğretmeni Dilek Çiçek ve İlçe Müftülüğünden Melek Kaygısız eşlik etti. Mülk köyünde öğrenci anneleriyle bir araya gelen Hacer Esen ve beraberindekiler; eğitimden sağlığa, sağlıklı iletişimden aile içi şiddete kadar birçok konuda sohbet etti.

Ziyaretin amacı ve hedefleri hakkında konuşma yapan Hacer Esen, katılımcı kadınlara çocuk yetiştirme konusunda bilgi verdi.

Öğrencilerin anne ve babalarını örnek aldıklarını ve sosyal ortamda ailede öğrendiklerini sergilediklerini belirten Esen, toplumda iyi bir izlenim oluşturmak için yapılması gerekenin, doğru davranışlarla olumlu örnek olarak iyi çocuklar yetiştirmek olduğunu belirtti.

Programda ayrıca çocukların ders çalışma ile ilgili sıkıntıları, içe kapanıklığın nedenleri, çocuklarla iletişimin püf noktaları her yönüyle ele alındı.

Soru ve cevaplarla desteklenen sohbet toplantısının ardından, okuldaki öğrencilere diş fırçası ve diş macunları hediye edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: