Kahta’daki Tekstilciler Başkan Turanlı’yı Ziyaret Etti

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde, tekstil sektörü işverenleri tarafından kurulan Kahta Tekstilciler Derneği üyeleri, Kahta Belediye Başkanı...

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde, tekstil sektörü işverenleri tarafından kurulan Kahta Tekstilciler Derneği üyeleri, Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı’yı ziyaret etti.

Ziyarette tekstil sektörünün sorunları, işçi durumu, istihdam ile bu alanda yaşanan genel sorunlar hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, tekstilcilerin Kahta’da istihdama büyük katkı sunduklarını ifade ederek, “Değerli tekstilci arkadaşlarımız Kahta’da istihdama büyük katkı sağlayarak işsizlik oranını düşürmüşlerdir. Bu sektör Kahta’da çok geniş kitlelerle bağlantılı olmasına rağmen sorunları en az gündeme getirilen iş alanıdır. Bu da biz siyasilere düşüyor. Sizleri ziyaret ederek sorunlarınızı dinlemek aslında bizim görevimizdir. Daha önce bir çok arkadaşımızı iş yerinde ziyaret etmiştik ama gönül isterki sizlere her konuda yardımcı olunsun. Şu anda yaklaşık 3 bin 500 kişi tekstil fabrikalarında ya da atölyelerinde çalışıyor. Birçok aile bu sayede geçimini sağlıyor. Hepiniz insanlarımız çok büyük katkılar sunuyorsunuz. Sizin bir dernek çatısı altında toplanmanız da çok güzel olmuş. Hazırlayacağınız dosyalarla sektörün sorunlarını birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi idare edenlere ya da bu sektöre katkı sunacaklara iletebilirsiniz. Tek kişinin bunu yapması çok zor ama birlikte bunu yaparsanız başarılı olursunuz” dedi.

Reklam
Reklam

Dernek Başkanı Ramazan Erşahin de, "Kahta’ya yatırım yapan tüm arkadaşlarımız birer Kahta aşığıdır. Bizim sektörümüzün sorunları çok fazla. Kalifiye eleman yetiştirmede sorunlar yaşanıyor. Birkaç arkadaşımız buradaki iş yerini kapatarak Şanlıurfa’ya gitti. Hiçbirimiz ne enerjiden ne de sosyal sigortadan faydalanabiliyoruz. Maliyetimiz gerçekten çok yüksek. Özellikle siyasetçilerin ve milletvekillerin gelip bizi ziyaret etmesini bekliyoruz, sorunlarımızı dinleyip bize destek olmalarını istiyoruz. Bizim sektörümüz şu anda yaklaşık 3 bin 500 kişiye iş ortamı sağlıyor. Bu atölye ya da fabrikalar olmasa gençlerimiz iş bulamaz ve sokaklara inerler. Bu da daha fazla sorun demektir” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: