Kahvaltı Yapan Çocuklar Daha Başarılı Oluyor

Kahvaltı yapan çocukların derslerinde daha başarılı olduğunu ifade eden Tekirdağ Özel Yaşam Hastanesi Beslenme ve...

Kahvaltı yapan çocukların derslerinde daha başarılı olduğunu ifade eden Tekirdağ Özel Yaşam Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Begüm Gülçin, “Kahvaltı çocuklarda okul başarısını birebir etkileyen bir öğündür. Kahvaltı yapan çocuklarda okul başarısının daha yüksek olduğu ve daha dikkatli oldukları saptanmıştır.” dedi.

Tekirdağ Özel Yaşam Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Begüm Gülçin, velileri çocuklarının beslenmeleri konusunda uyarıyor. Çocukların okula başlamasıyla birlikte ailenin beslenmedeki etkisinin azaldığını ifade eden Uzman Gülçin, “Bu yaş çocuklarında besin seçiminde ailenin etkisi azalırken çevrenin etkisi artmaktadır. Okula başlama ile birlikte dış çevreyle iletişim ile birlikte kendi başına para harcama ve gıda seçimleri ve satın alma başlar. Çocuğun parasını harcamada medya, reklamlar, arkadaş çevresi ve aile etkili olur. Çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırmalıyız.

Reklam
Reklam

Çocukla her gün okulda ne yediği konusunda konuşulmalı ve yediği yemeklerin sağlıklı olanları anlatmalıyız. Sevmediği bir besin grubu varsa seveceği formlarda, beğeneceği şekillerde sunmayı denemeliyiz. Kantinden hangi besinleri aldığını takip etmeliyiz ve zararlı ve yararlı besinleri anlatmalıyız. Fakat anlatırken; bu besin sana yasak dememeliyiz. Örneğin; Cipsi tercih etmemelisin çünkü besleyici değil ve senin büyümene katkısı yok olarak nedenleriyle anlatılmalıyız. Okulda yemek veriliyorsa okul menüleri takip etmeliyiz. Okuldaki besinleri tamamlayıcı şekilde evdeki menü planını oluşturmalıyız. Okulda sebze yemeği yenildiyse evde etli bir yemek ile protein alımını dengelenmeliyiz.” dedi. Kahvaltının okul başarısının artırdığını ifade eden Gülçin, “Kahvaltı çocuklarda okul başarısını birebir etkileyen bir öğündür. Kahvaltı yapan çocuklarda okul başarısının daha yüksek olduğu ve daha dikkatli oldukları saptanmıştır. Ayrıca kahvaltı yapmayan çocuklarımız teneffüslerde abur cuburlara yönelip yanlış beslenmektedir. Çocukların kahvaltılarında peynir, zeytin, yumurta, bal, reçel, pekmez, ve tam tahıllı ekmekler, içecek olaraksa; taze sıkılmış meyve suyu ve süt tercih edilmeliyiz. Salam, sosis, sucuk gibi yağlı ve nitrit-nitrat içeriği yüksek olan besinlerin fazla tüketilmemesini sağlamalıyız.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: