Kahve, 'saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz'

AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve hafta sonu AK Parti İl Binasına yapılan saldırıyı...

AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve hafta sonu AK Parti İl Binasına yapılan saldırıyı kınadıklarını belirtti.

AK Parti İl Başkanı Müjdat Kahve, tüm partililerin katılımıyla AK Parti İl Binasında basın toplantısı yaptı. Protesto gösterilerinde amacının dışına çıkıldığını belirten Kahve parti binasına saldırarak, giriş kapısının kırmak suretiyle içeriye girenleri cam çerçeveleri kırarak zarar verenleri, nefretle ve şiddetle kınadıklarını kaydetti. İl Başkanı Kahve, “protestocuların içeriye girdiği sırada içeride bulunan başta kadın kolları başkanımız olmak üzere personel ve partililere saldırıp, diğer yandan dışarıdan binamıza taş atarak zarar verildi. Parti personeli ve içeride bulunanlar saldırganlardan kendilerini odaya kilitleyerek kurtarmışlardır. Saldırganlar başkanlık odasının kapısını da kırmaya çalışmışlardır.

Reklam
Reklam

Biz bu saldırıyı yapanları ve onların arkasındaki güçleri çok iyi biliyoruz. Bunlar televizyon kanallarında mikrofonu kapatmayı unutup keşke birkaç kişi ölseydi, çok güzel olurdu diyen gözü dönmüş vatan ve millet düşmanlarının piyonu olan zavallılardır. Bunlar Edirne insanı değiller. Edirnelilik ruhunu taşımayan bu art niyetlilere karşı Edirneli hemşehrilerimizi de bir kez daha dikkatli olmaya davet ediyoruz. Bizim demokratik bir hak olarak gerçekleştirilen protesto yürüyüşüne karşı diyeceğimiz hiçbir şey yoktur. Ancak iyi niyetle toplanan kalabalıkları yönlendirmeye çalışarak, ideolojik emelleri doğrultusunda saldırganlık yapan, taş atan bu bir avuç kendini bilmezin Edirne halkını temsil etmediğini çok iyi biliyoruz.

Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. AK Parti milletten aldığı yetkiyle 11 yıldır millete ve ülkeye hizmet eden bir partidir. Milletten aldığımız yetkiyi milletin kendisinden başka hiç kimseye de teslim etmez. Millet bu yetkiyi sandık önüne geldiğinde dilediğine verir.

Reklam
Reklam

AK Partililer olarak bizim siyaset yapmaktan tek bir muradımız vardır, milletimize hizmet etmek. Amacımız milletimizin yaşam kalitesini arttırmak, ülkemizi dünyada daha saygın ve güçlü bir ülke haline getirmektir. Yerelde de Edirne’mizi hak ettiği hizmetlere kavuşturmak, ihtiyacı olan yatırımların Edirne’ye gelmesine vesile olmaktır” dedi.

AK Parti İl Başkanı Müjdat Kahve, “bizi bu saldırılar kadar ve belki ondan daha fazla üzen, yapılan bu çirkin saldırılardan siyasi rant elde etmeye çalışanlardır. Ne CHP’den ne de MHP’den şu ana kadar bir geçmiş olsun dileği dahi almadık. Hakkını yemeyelim o gece geç saatlerdi CHP milletvekili sayın Recep Gürkan telefonla arayarak partiye yapılan saldırıyı tasvip etmediğini söyledikten sonra saldırıyı gerçekleştiren suçluların gözaltından serbest bırakılması için harcadığı çabaları anlatarak, neredeyse bu konuda bizden de yardım istedi. Maalesef bu çabayı baro başkanında gösterdiğini biliyoruz” diye konuştu.

“EDİRNE İNSANI BU TÜR ÇİRKİN SALDIRILARIN İÇİNDE OLMAZ”

Reklam
Reklam

Kahve, “ Biz Edirne'yi ve Edirne'de yaşayanları seviyoruz. Parti binamıza girip cam çerçeve indiren ve çalışanlarımıza saldıran, dışarıdan binamızı taşlayan, partimize ve genel başkanımıza en ağır hakaretlerde bulunan bu marjinal grubun üyelerini çok iyi tanıyor ve biliyoruz. Bunların Edirnelilikle ilgilerinin olmadığını ve Edirne ruhuna sahip kişiler olmadıklarını gayet iyi biliyoruz. Biz onları Edirneli saymıyoruz. Çünkü Edirne insanı bu tür çirkin saldırıların içinde olmaz olamaz. Edirneli hemşehrilerimizi de toplanan kalabalıkları kimlerin nereye yönlendirmek istediğini bir kere daha irdelemeye ve araştırmaya davet ediyoruz.

Bir daha benzeri çirkinliklerin yaşanmaması için sorumluluk ve yetki sahibi herkesi göreve davet ediyor, Edirne halkının huzuru için el birliğiyle çalışalım diyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: