Kahveci: SAÜ her alanda örnek oluyor

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu (SAÜDEK) Koordinatörü Tuba Canvar Kahveci, SAÜ’nün...

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu (SAÜDEK) Koordinatörü Tuba Canvar Kahveci, SAÜ’nün her alanda üniversite dünyasına örnek olduğunu söyledi.
Kahveci Kahveci, yaptığı açıklamada, SAÜ’nün internet üzerinden lisans düzeyinde uzaktan öğretim sağlayan Türkiye'deki ilk ve tek üniversite olduğunu belirterek ayrıca SAÜ'nün ayrıca Mükemmellik Yetkinlik Seviyesi Kalite Belgesi'ne sahip ilk ve tek devlet üniversitesi olduğunu hatırlattı.
SAÜ'nün 2009 yılında Avrupa Komisyonu'nca verilen Diploma Eki Mükemmellik Ödülü, Avrupa Dil Ödülü ve geçen yıl Türkiye'de ilk defa ECTS Eki Mükemmellik Ödülü'nü aldığını ifade eden Kahveci, üniversitenin geliştirdiği Stratejik Yönetim Modeli'nin sadece Türkiye'deki üniversiteler için değil, uluslararası üniversiteler için de özgün bir üniversite yönetim modeli olduğunu vurguladı.
Yeni yönetim modeli kapsamında üniversitenin eğitim öğretim süreçlerini ve sunmuş olduğu hizmetleri, dünyadaki ve Türkiye'deki gelişmeleri ile öğrencileri ve paydaşlarının beklentilerini dikkate alarak gözden geçirdiğini vurgulayan Kanveci, "SAÜ tarafından bu alanda geliştirilen yaklaşımlar ve bu yaklaşımları destekleyen eğitim öğretim teknolojileri ülkemizde yükseköğretim kurumları arasında örnek model olarak paylaşılmakta ve yaygınlaşmaktadır.” dedi.
İnternet üzerinden sunulan uzaktan eğitimin bu çerçevede geliştirilen en önemli hizmetlerden biri olduğunun altını çizen Kahveci, "Üniversitemiz ön lisans, lisansüstü programlarında uzaktan eğitim yoluyla verdiği eğitim öğretim hizmetlerine 2008 yılında 'Karma Eğitim' adı verilen özgün bir yaklaşımla yeni lisans programlarını da dahil etmiştir. Bu alanda Türkiye'de internet üzerinden lisans düzeyinde uzaktan öğretim sağlayan ilk ve tek üniversiteyiz. Başarıyla uyguladığımız internet üzerinden uzaktan eğitimi sadece örgün öğrenim programları için değil, yaşam boyu öğrenme için de önemli bir araç ve fırsat olarak görmekteyiz. Bu alanda sertifika, sürekli eğitim ve lisans tamamlama uygulamaları geliştirmekteyiz." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz