Kahve’den Müjdeli Haber

AK Parti Edirne İl Başkanı Av. Müjdat Kahve Ankara’daki il başkanları toplantısını değerlendirdi. Basın...

AK Parti Edirne İl Başkanı Av. Müjdat Kahve Ankara’daki il başkanları toplantısını değerlendirdi. Basın toplantısında Edirne’ye yapılacak yatırımlara da değinen Kahve, Edirnelilerin merakla beklediği Meriç nehri üzerinde Karaağaç-Sarıbayır köprü ve bağlantı yolu ihalesinin de Temmuz'da yapılacağını açıkladı.

Yıllardır yapılması planlanan ve bir türlü hayata geçirilemeyen köprü konusunada değinen AK parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve yaptığı açıklamada "Geçtiğimiz hafta 75'nci genişletilmiş il başkanları toplantısı dolayısıyla gençlik ve kadın kolları başkanımızla Ankara'daydık. Sayın Başbakanımızın da katılımıyla tam gün süren çok faydalı bir toplantıyı icra ettik. Edirne'nin çözüm üretilebilecek sorunlarını da Ankara'ya götürüyoruz. Karayolları Ulaştırma Bakanı ve Müsteşarımızın gayretleriyle Karayolları 1'nci Bölge Müdürlüğü'ne ilahe yetkisi geçtiğimiz aylarda verilmişti. Kaynağı aktarıldı, Karaağaç - Sarıbayır bağlantı yolunun yapım ihalesinin Temmuz ayında gerçekleşmesini bekliyoruz. Edirne kamuoyunun beklediği ve 400 yataklı hastane diye başladığımız hastanenin tarifi şu anda 300 odalı hastane. Her odaya tek yatak koyarsanız 300 yatak demektir. Bazı odalarını ikişer yataklı hale getirmek mümkün, 500 yatak kapasitesine kadar çıkabilecek bir hastanemizin ihale yapıldı. Kamu İhale Kurumu'nda kesinleşmesi ile ilgili süreç şu anda devam ediyor. İki yıl içinde bitirilmesi öngörülüyor. Hastanemizi de Edirne'ye kazandıracağız. Bu konuda kendime pay çıkarma hakkım var. Çünkü ilk defa sayın Başbakanın beş altı yıl önce Edirne Selimiye Meydanı'nda verdiği sözden sonra bakan beye Başbakanın nezdinde gündeme getirmiştik. Edirne kamuoyunda maalesef yerle ilgili sıkıntılar oldu vesaire, nihai olarak o iş de tamamlandı” dedi.

Reklam
Reklam

Başbakan Temmuz’da Edirne’ye gelecek

Başbakan Erdoğan’ın Temmuz ayında Edirne geleceğine belirten Kahve “Edirne Kırkpınar'a hazırlanıyor. Basın Yayın ve Enformasyon Müdürümüzle görüşerek, Kırkpınar'da bu sene on farklı ülkeden en az ulusal basında yazı yazan gazeteciyi müdürlüğümüz Edirne'ye getirerek, Kırkpınar'ın uluslararası alanda tanıtımına bir nebze daha katkı yapmak istiyor. 2012 Balkan Savaşları'nın 100'ncü yılındayız, bununla ilgili de Balkan Savaşları'ndan Balkan Barışı'na Eylül - Ekim aylarında en azından balkan ülkelerinin tamamının akademik olarak, gazeteci olarak basın dünyasından ciddi katılım sağlanarak bir organizasyon yapılmasıyla ilgili çalışmalar da sürüyor. Adliye Sarayı'nın Temmuz ayında sayın Başbakanımız Kırkpınar Haftası'nın dışında bir haftada açılışını ve Uzunköprü İlçesi'nde alt geçit Uzunköprü'de tarihi köprüye alternatif olarak yapılan köprünün açılışı için Edirne'de olacak” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: