Kahvehaneye giren araç dünyasını kararttı

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde kediye çarpmamak için direksiyonu kıran kadın sürücünün kullandığı panelvanın maç izlediği kahvehaneye...

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde kediye çarpmamak için direksiyonu kıran kadın sürücünün kullandığı panelvanın maç izlediği kahvehaneye girmesi sonucu yaralanan Akgün Balkaya, bir gözünü kaybetti. Hayatını at yetiştiriciliğinden kazanan iki çocuk babası Balkaya, mağduriyetini gidermek üzere kaza yapan aracın sigortasından tazminat almak için avukatı aracılığıyla girişim başlattı. Balkaya, kaza yapan sürücünün bir gün bile gelip geçmiş olsun dememesine ise sitem etti.
Akgün Balkaya'nın bir gözünü kaybetmesine yol açan kaza, geçen sene 25 Nisan'da Gazipaşa Mahallesi İzmit Caddesi Eski Sağlık Ocağı Kavşağı'nda meydana geldi. Kadın sürücü, önüne çıkan kediye çarpmamak için kullandığı panelvanın direksiyonunu kırdı. Kontrolden çıkan panelvan yol kenarındaki bir kahvehanenin önünde duran kişilere çarptıktan sonra içeri girdi. Kazada kahvehanede maç izleyen kişilerle birlikte 10 kişi yaralandı. Yaralananların arasında bulunan Balkaya'nın sağ gözüne kaza esnasında kırılan cam parçaları battı. Gözündeki cam parçaları çıkartılarak 15 dikiş atılan Balkaya'nın gözü görme yeteneğini kaybetti.
Hipodromlara kamyonetiyle yarış atı taşıdığını söyleyen Balkaya, gözünü kaybettikten sonra bu işi yapamadığını belirtti. Balkaya, kendisini mağdur eden kazayı şöyle anlattı; "Kahvehanede Fenerbahçe maçını seyrediyordum. Bu sırada araba içeri girdi. Kırılan cam parçaları gözüme battı. Kadın sürücü kediden kaçarken kahveye girmiş. Kazada bir gözümü kaybettim."
Kazanın hayatında büyük değişikliklere yol açtığını dile getiren Balkaya, şunları söyledi: "İnsanın bir gözü görmeyince zor oluyor. Görmeden arkamdan bir ses geldiğinde ürperiyorum. Korku girdi içime. Geçimimi at yetiştiriciliğinden kazanıyorum. Hipodromlara at taşıyordum arabamla. Şimdi araba kullanamıyorum. İki atım var. Birini faytonla turist gezdirmede kullanıyorum. Diğerini mahalli koşulara götürüyorum. Onlarla hayata tutunuyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz