Kahvelerde ‘aile İçi İletişim’ Toplantısı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından İlimiz Merkez Muhtarları ile yapılan toplantıda uygun olan...

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından İlimiz Merkez Muhtarları ile yapılan toplantıda uygun olan Mahallelerdeki kahvehanelerde Aile İçi iletişim konusunda toplantılar yapılması Muhtarlarla birlikte görüşülüp kararı alınmış ve ilk bilgilendirme toplantısı İlimiz Merkez ilçesi Camikebir Mahallesi Muhtarlığının katkıları ile İnceoğlu Kahvehanesinde yapılmıştır.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğünün planlamış olduğu “Evlilik Öncesi Eğitimi” ve “Aile Eğitim Programı”nın uygulamaya konulduğunu, aynı zamanda boşanma sürecinde Aile Danışmanlığı gibi hizmetlerin de aile birliğini korumak amaçlı koruyucu ve önleyici çalışmalar olarak başlatıldığını belirtti. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Akkuzu yaptığı açıklamada “Aile İçi İletişim ile ilgili il merkezimiz ve daha sonra köy kahve hanelerinde toplantılar yapacaklarını, aile içi iletişim ne kadar güçlü olursa o aile ortamında yetişen çocuklarda sağlıklı ve kendine güvenen bireyler olur” dedi.

Reklam
Reklam

Çocuk Gelişimcisi Esra Dilek Kadiroğlu tarafından ise sağlıklı ve mutlu bir aile olabilmenin yolunun, sağlıklı iletişim ile gerçekleştiği, sağlıklı iletişim kurulabilmesi için ise dinlemenin ve ben dili kullanmanın önemli olduğunu açıkladı. Kadiroğlu, her evliliğin kendine özel ve özgü olduğu, evliliğin bir takım oyun olduğu, eşlerin birlikte ve baş başa zaman geçirmesinin paylaşımı artırdığı, eşlerin ortak ilgi alanları geliştirerek birbirlerinin olumlu yanlarını görmelerinin sağlıklı bir iletişimin temelini oluşturduğu, iletişimsizliğin eşler arasında samimiyet, yakınlık ve güveni zedelediğini belirtti. En başarılı, mutlu evliliklerde bile çatışmanın yaşanılabileceği belirten Kadiroğlu, “Ancak sevgi, saygı ve samimiyet ile kurulan iletişim sonucu tüm problemler çözüme ulaşır” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: