Kahvemiz Evimiz Projesi

KOCAELİ (AA) - İzmit Belediyesince kahvelerin kültürel etkinliklerin gerçekleştirildiği yerler haline dönüştürülmesi için başlatılan Kahvemiz Evimiz Projesi kapsamıda 23 kahve kıraathaneye dönüştürüldü.

İzmit Belediyesince kahvelerin kültürel etkinliklerin gerçekleştirildiği yerler haline dönüştürülmesi için başlatılan Kahvemiz Evimiz Projesi kapsamıda 23 kahve kıraathaneye dönüştürüldü. Yenişehir Mahallesi'ndeki İsmail Çatan'a ait kahvenin kıraathaneye dönüştürülmesi dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Doğan, 4 yıldır sürdürdükleri projeyi çok önemsediklerini, şu ana kadar 23 kıraathanenin dönüşümünün tamamlandığını, projenin halkalarının her geçen gün genişlediğini belirtti. Doğan, proje sayesinde kahvehanelerin imajının değiştiğini vurgulayarak, mekanlarını güzelleştirmek isteyen işletmecilere ellerinden gelen desteği sağlamaya çalıştıklarını kaydetti. İzmit'in sosyal ve kültürel etkinliklerle dolu bir şehir olmasın için çalıştıklarını ifade eden Doğan, şunları söyledi: "Kahvehaneleri sadece oyun oynanan yerler olmaktan çıkarıp, eskiden olduğu gibi sohbet edilen, insanların sosyalleştiği bir ortama kavuşturmayı istiyoruz. Eski kıraathane kültürünü yaşatmak için başladığımız proje dalga dalga yayılıyor. Şimdiye kadar 23 kahvehane projemize katıldı. Hepsi de yeni hallerinden çok memnunlar. İnsanlar artık kahvehanelere okey, kağıt oyunu oynamak için gelmiyor, kitap okumak, satranç gibi zihin geliştirici etkinlikler için geliyorlar." Konuşmasının ardından Başkan Doğan, Çatan'a kitap ve satranç takımı hediye etti. Tören "Şerbetçi Kamil" adlı tiyatro oyununun sahnelenmesiyle sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: