Kahverengi lekeleri geçiren yöntemler ve maske tarifleri

Cilt üzerinde kahverengi lekelerden kurtulmak için evde yapabileceğiniz yöntemler...

Cildiniz güneşe maruz kaldığı zaman, deriniz melanini artırmak için melanositler gibi anılan hücre üretiminde bir artışa neden olur ve bu nedenle cildinizde koyu lekeler oluşur. Sonra cilt üzerindeki koyu lekeler, kahverengi lekelere, yaşlılık lekelerine, güneş lekelerine, karaciğer lekelerine dönüşür.

Kahverengi lekeler cildin daha fazla güneş, kir ve diğer yabancı maddelere maruz kalan yüz, boyun, göğüs, sırt, eller, bacaklar ve omuzlar gibi bölgelerinde ortaya çıkar. Güneşe maruz kalma, yaşlanma ve genetik kahverengi lekeler için başlıca nedenleri olarak kabul edilmektedir. Ayrıca hamilelik, vitamin eksiklikleri, stres ve zayıf karaciğer işleyişi gibi bazı faktörlerin de bu kahverengi lekelerin ortaya çıkışına katkıda bulunabilir.

Reklam
Reklam

Cilt üzerindeki kahverengi lekeleri veya yaşlılık lekelerini yok etmek, cildinizin genç ve güzel görünmesi için ev yapımı bazı yöntemleri deneyebilirsiniz. İşte tarifler...


Limon Suyu:
Limon doğal cilt üzerinde kahverengi lekeler, aynı zamanda koyu boyun veya koyu koltuk altını ağartma özelliğine sahiptir. Limon, cilt üzerinde bulunan ölü hücreleri alarak, sitrik asiti ile ölü derinin altında bulunan yeni deriyi yapılandırır. Bu özelliği sayesinde limon, kahverengi lekelerin yok edilmesinde çok etkilidir. Kahverengi lekelerin üzerine limon suyu uygulaması yaptıktan sonra güneşi çıkmamak gerekiyor. Ayrıca limon suyu cildinizde kaşıntı ve yanma meydana gelebilir. Bunun için dikkatli olmanız gerekir. Yanma veya kaşıntı olması halinde limon suyunu suyla seyreltebilir veya içine gül suyu koyabilirsiniz.

Uygulama
Bir limon alın ve dilimler halinde kesin. Limon dilimleriyle kahverengi lekeleri ovun. 10 dakika bu işlemi yaptıktan sonra cildinizi yıkayın.
Veya, limon suyu ile bir miktar şekeri karıştırın. Bu karışımı lekelerin üzerine sürün. Hafifçe ovarak 20 dakika bekletin. Düzenli olarak bu uygulamayı yapmanız halinde, cildinizin ölü derileri alınacak ve cildiniz pırıl pırıl olacaktır.
Limonla yapabileceğiniz bir başka yöntem ise şu; limon suyunun içine zerdeçal tozu ekleyin ve bir macun haline getirin. Bu macunu kahverengi lekelerin üzerine sürün ve iyice kuruyuncaya kadar bekletin. Sonuç alıncaya kadar bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Aloe Vera
Cildi güneşten zarar görmesini önlemek için Aloe veranın önemli doğal iyileştirici özelliği vardır, bu nedenle Aloe vera jeli hem ciltteki güneş hasarlarını iyileştirmek, hem de ciltteki hücrelerin yenilenmesi için kullanabilirsiniz. Bunun için bitkiden doğrudan Aloe vera jel sıkabilirsiniz ya da Aloe vera ile zenginleştirilmiş kaliteli bitkisel krem kullanabilirsiniz. İki ay düzenli kullanım halinde güneş lekelerinin yok olduğunu göreceksiniz.

Yeşil Çay

Yeşil çay ciltteki güneş hasarlarının iyileşmesine içinde bulunduduğu antioksidanlar sayesinde yardımcı olur. Günde iki kez, kaynar suyun içine yeşil çay poşeti daldırın. Sonra bir pamuğu bu suya batırın ve özellikle güneş lekelerinin bulunduğu alanları iyice ovun.


Süt

Yüzde bulunan güneş lekeleri için, süt uygulamak etkilidir. Sütün içine pamuk daldırın ve yüzünüze sürün. 15 dakika boyunca sütün yüzünüzde kalmasını sağlayın. Ardından yüzünüzü yıkayın. Süt laktik asit içerir, deri renginin açılmasına ve cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur. Benzer şekilde ayran da yüz de güneş lekeleri çıkarmaya yardımcı olur.

Reklam
Reklam

Eğer evde cildinizdeki güneş lekelerinden kurtulmak için uyguladığınız yöntemlerden yanıt alamıyorsanız, o zaman bir dermatologa gitmenizi öneriyoruz.