"Kalamış'ta sinema akşamları

İSTANBUL (İHA) - Kadıköylü sinemaseverler 4 yıldır denize karşı kurulan perdeden, dalga sesleri ve ayışığı eşliğinde birbirinden güzel kurmaca ve belgesel sinema örnekleriyle buluşuyor.

Açık hava sineması nostaljisini 4 yıldır "Ayışığı Belgesel Film Akşamları" ve "Yazlık Sinema Keyfi" ile sürdüren Kadıköy Belediyesi ve Belgesel Sinemacılar Birliği, bu etkinlikleri bir gelenek haline getirdi. "Kalamış'ta Sinema Akşamları", bu yıl 2 başlık altında yapılacak gösterimlerle gerçekleştirilecek. 26 Ağustos-4 Eylül 2005 tarihleri arasında hayat bulacak "4. Kalamış'ta Sinema Akşamları" etkinliği, sinema filmleriyle başlayacak. Etkinlik, "Ayışığı Belgesel Film Akşamları" ile devam edecek.
26 Ağustos'ta başlayacak "Yazlık Sinema Keyfi" programı süresince Türk sinemasından ve son yıllarda çekilmiş seçkin yabancı filmlerden örnekler Kadıköylüler ile buluşacak. Etkinlik kapsamında her akşam saat 21.00'de gerçekleştirilecek gösterimlerle, "Kaplumbağlar da Uçar", "Cevapsız Arama", "Alacakaranlık Samurayı", "Günah", "Arjantin Hikayeleri" isimli filmler, ücretsiz olarak izleyicilerle buluşacak.

Reklam
Reklam

Belgesel izleyicisinin yoğun ilgisiyle karşılaşan "Ayışığı Belgesel Film Akşamları" programı ise, bu yıl da yine "8. Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali"nin seçkin filmlerinden oluşuyor. Belgesel meraklılarının heyecanla beklediği "Ayışığı Belgesel Film Akşamları" da 31 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ekinlik kapsamında bu yıl 9 yerli, 5 yabancı belgesel film gösterilecek. Çin, Hindistan, Bulgaristan, İngiltere, Sırbistan ve Türkiye'den toplam 14 belgesel, izleyicisiyle buluşacak. Belgesel meraklıları 4 Eylül'e kadar sürecek "Ayışığı Belgesel Film Günleri"nde, filmlerin yönetmenleriyle de biraraya gelecek. Etkinlikte gösterimler, her akşam 21.00-00.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.