Kalay: Delege seçimleri ile ilgili bazı haberler hayal ürünü

AK Parti Zonguldak İl Teşkilatı Delege Seçim Komitesi Başkanı Yusuf Kalay, delege seçimleri konusunda bazı...

AK Parti Zonguldak İl Teşkilatı Delege Seçim Komitesi Başkanı Yusuf Kalay, delege seçimleri konusunda bazı basın organlarında çıkan haberlerin hayal ürünü olduğunu söyledi.
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde cuma günü sona eren AK Parti delege seçimleri ile ilgili basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Yusuf Kalay, net bilgileri basın mensuplarıyla paylaşmak adına toplantıyı gerçekleştirdiklerini söyledi. 22 Ocak 2012 tarihinde yapılacak AK Parti İlçe Kongresi için yapılan delege seçimleri cuma günü sonuçlandı. Bir kere iptal edilen ve birçok tartışmayı da beraberinde getiren delege seçimlerinin net bilgisi saat 11.00’de parti binasında düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. Toplantıda delege seçimleri hakkında bilgiler veren AK Parti Delege Seçim Komitesi Başkanı Yusuf Kalay, bazı yayın organlarında çıkan haberlerde verilen rakamların hayal ürünü olduğunu ve gerçek sonuçların resmi kanalların onaylanmasının ardından açıklandığını kaydetti. Kalay yapılan delege seçimlerinde Âdem Öztürk’ün sarı listesinin 161, İbrahim Sezer’in beyaz listesinin de 157 oy aldığını söyledi.
Kalay, sözlerine şöyle devam etti: “Cuma günü itibari ile sona eren delege seçimlerimiz büyük bir katılım ile sonuçlanmıştır. Kayıt altına aldığımız sarı ve beyaz listelerin oy sayıları netleşti. Ancak bazı basın yayın kuruluşlarında farklı rakamlar farklı yorumlar olduğu için bu basın toplantısını yapma ihtiyacı duyduk. Ak Parti’nin 8 bin 359 toplam üyesinden 3 bin 104 üyesi sandıklara gitti. Bu sandıklarda kullanılan sarı liste olarak tabir ettiğimiz listeye yani Adem Öztürk’ü destekleyen listeye 1589 oy, beyaz liste olarak tabir ettiğimiz İbrahim Sezer’in listesine de 1515 oy kullanılmıştır. Bu oyların delege bazında dağılımını açıklamak istiyorum. Bizim seçilen delege sayımız 388’dir. Yönetim kurulu başkanı, belde başkanı ile birlikte 33 doğal delegemiz vardır. Bunun dışında da Gülüç beldesi 12 üst kurul delegesi atayacaktır. Toplamda 22 Ocak’ta seçime gidecek olan delege sayımız 433'tür. Sandıklarda çıkan dağılım ise sarı liste 161 delege, beyaz liste 157 delege. Ortak delege sayısı 56'dır. Kandilli bölgesi liste kabul etmedi. Bu sonuçlarla 22 Ocak’ta yapılacak olan kongremiz gerçekleşecektir."

Reklam
Reklam

"BAZI BASIN KURULUŞLARINDA RAKAMLAR HAYAL ÜRÜNÜDÜR"
Konuşmasının son bölümlerinde delege seçimleri hakkında bazı basın yayın organlarında çıkan haberler hakkında da açıklamada bulunan Yusuf Kalay, “Bazı basın kuruluşlarında çıkarılan ve ortaya atılan rakamların hepsi hayal ürünüdür. Gerçek değildir. Kendilerine göre bir formül üretmişlerdir. Bu rakamları nasıl çıkarttıkları konusunda da ortak delegelerin kendi delege sayısına eklendiğini görüyoruz.” dedi.
Delege seçimleri hakkında detaylı bilgi veren Kalay, parti tabanının birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz