Kaldırım Taşı, Lastik Ve Konteyner İle Barikat Kurdular

Antalya’da 2B rayiç bedellerini protesto eden yaklaşık 300 köylü, bu kez söktükleri kaldırım taşları, lastikler...

Antalya’da 2B rayiç bedellerini protesto eden yaklaşık 300 köylü, bu kez söktükleri kaldırım taşları, lastikler ve çöp konteynerları ile Antalya-Alanya karayolunu trafiğe kapattı. Eylem sırasında önlem alan 700 polis zor anlar yaşadı.

2B mağduru köylüler, Antalya-Alanya karayolunu trafiğe kapatarak oturma eylemi yaptı. Sabah Aksu ilçesine bağlı Hacıaileler köyünde bir araya gelen köylüler, polis barikatını aşarak Antalya-Alanya karayoluna indi. Aksu ilçesinden Alanya güzergahına kadar yol kenarında bulunan kaldırım taşlarını söküp yola atan, traktör lastikleri ile yola barikat kuran ve çöp konteynerlerini yola iten köylüler, çevik kuvvet polisine zor anlar yaşattı. Yaklaşık 300 kişilik gruba 700 polis refakat etti. Kadınların çoğunlukta olduğu eylemcilere müdahalede bulunmayan polis güzergahta güvenlik önlemleri alırken, barikat nedeniyle trafik durdu. Aksu Sanayi Sitesi önünde oturma eylemi yapan köylüler ile polisin pazarlığı devam ederken, çok sayıda eylemcinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Antalya-Alanya karayolunda Antalya istikametinin trafiğe kapalı olması nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu. Eylem devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: