Kaldırımlarla Rant üstüne rant

Antakya Belediyesi ne yapmaya çalışıyor .Esnaf kan ağlıyor. Kaldırımlar yüzünden müşteri gelemez oldu.

Yeni yapılan kaldırımlarda yürüyen bayanlar ayakkabı topukları kırılınca yalınayak evlerine geri dönüp ayakkabı değiştiriyorlar. Şehrin kanalizasyonu Asi nehrine akarken birilerine rant sağlamak için kaldırım çalışmalarına ağırlık veren Antakya Belediyesi rezilleri oynuyor. Esnaf kan ağlıyor.

Baharın son yağmurlarının yağdığı şu günlerde Kaldırımda yürüyen insanlar her adım attıkça taşların altından sıçrayan yağmur suyuyla da cebelleşir olması, kaldırımda yürüyen bayanların ayakkabı topuklarının taşların arasına girerek kırılması insanlara bir işkence kaynağı oluyor.

Reklam
Reklam

Esnaf bu değişim sürecinde müşterilerinin işyerlerine geçemediğini ve mağdur olduklarını bildiriyorlar. Günlerce hatta haftalarca süren bu değişikliklerden artık usandıklarını belirtiyorlar. önceki taş döşeme biçiminin bir birine geçmeli türde olduğunu böylece taşların yerinden oynamadığını belirten esnaf, bu taşların düz tipte olduğunu ve bastığınızda oynadığını ancak taşın altına beton dökerek sökülüp tadilat yapılma olasılığının kalktığını belirtiyorlar.

Baştan beri plânsız, programsız, düzensiz, vatandaşı düşünmeden, hele hele esnafı hiç düşünmeden yapılan çalışmalar neredeyse işkenceye dönüşmüştü diyen Esnaf, “ Tam da bitti inşallah dediğimiz anda yine belediye yapacağını yaptı Bütün yapılı kaldırımları söktüler. Nahit üzerine taş döşediler. Tabii plansız, hesapsız, düzensiz, düşüncesizlik burada da karşılarına çıktı. Bu sefer Antakya'nın yağmurlarını unuttular. Kaldırımda yürüyen insanlar her adım attıkça taşların altından sıçrayan yağmur suyuyla da cebelleşir oldu. Şimdi yeniden başa dönüyorlar. Taşlar sökülüyor taşların altına beton dökeceklermiş. Bu arada taşları sökerken yarısına yakını arızalı çıkıyor. Kimin umurunda. Yenisi takılacak. Bu israf niye. Bir de çıkmış şehrin her yanını şantiyeye çevirdik diyorsunuz. Kimi kandırıyorsunuz. Yaptığınız çalışmalar plansız, beceriksizce olduğu için bir aylık işi ancak bir yılda bitirebiliyorsunuz. Hem de dönüp tekrar değiştiriyorsunuz. Yazıktır, günahtır. Harcadığınız zaman da cabası. ” dediler

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz