Kale Çarşı Camisi'nde Engelliler Için Düzenleme Yapıldı

DENİZLİ (AA) - Denizli'nin Kale ilçesinde, Çarşı Camisi'ne engellilerin ibadetlerini rahat yapabilmeleri için düzenleme yapıldı.

Denizli'nin Kale ilçesinde, Çarşı Camisi'ne engellilerin ibadetlerini rahat yapabilmeleri için düzenleme yapıldı. İlçedeki camilerde iç ve dış mekan düzenlemeleri gerçekleştiren Kale Belediyesi, Çarşı Camisi'nde ibadet için gelen engellilerin camiye giriş çıkışlarını sağlayabilmeleri amacıyla çalışma gerçekleştirdi. Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırma yönünde projeler geliştirdiklerini, ayrıca gelen taleplere de cevap verdiklerini bildirdi. Camilerde engellilere yönelik bir düzenleme olmadığını belirten Yarımca "Engelli vatandaşlarımız tekerlekli arabasıyla ne abdest alınan şadırvana, ne tuvalete ulaşabiliyordu. Evinde abdestini aldıysa, namazını avluda kılmak zorunda kalıyordu" dedi. Engelli vatandaşlardan gelen talep üzerine Çarşı Camisi'nde düzenleme yaptıklarını belirten Yarımca, "Çarşı Camisi'nde engelli vatandaşların tekerlekli araçlarıyla cami içine girebilmeleri için rampalar kuruldu, cami içinde ise oturarak ibadet edebilecek sabit oturma yerleri yapıldı. Abdest alma yerlerinde de ihtiyaçlarını giderebilecekleri düzenlemeler gerçekleştirildi" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: