Kale Grubu, Anadolu'ya açılıyor

MALATYA (İHA) - Kale Grubu'na ait olan Çanakkale Seramik yeni fabrikasını Malatya veya Yozgat'ta kurmak için çalışma yapıyor. Kale Grubu İcra Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ve Kale Grubu Genel Müdürü Ferdi Erdoğan, Malatya'ya gelerek çeşitli incelemelerde bulundular. Kale Grubu Heyeti Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mücahit Fındıklı'yı ziyaret ederek bir süre görüştüler. Yapılan görüşmede, Çanakkale Seramik üretimi için Anadolu'da bir nokta belirlenmeye çalışıldığı ve son çalışmalarla birlikte bu iki noktanın Malatya ve Yozgat illerinden birisi olacağı kaydedildi.

Reklam
Reklam

TSO Başkanı Fındıklı, Malatya'nın gelişmeye açık bir il olduğunu ve Türkiye'de kriz döneminde devletten hiçbir yardım almadan 2. Organize Sanayi Bölgesi'ni başlatarak yatırımcılara sunduğunu aktardı. Fındıklı, "Şu anda 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde yer kalmadı. 3. Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Büyük yatırımcıları Malatya'da görmek istiyoruz. Malatya'ya yatırım yapan kazanır" dedi.

Kale Grubu İcra Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ise, Malatya'daki çalışmaları takdirle takip ettiklerini ve 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin kısa sürede bitirilmesinden dolayı TSO Başkanı Mücahit Fındıklı'ya teşekkür etti.