Kalecik Barajı'nın Temel Atma Töreni

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ''İzlediğimiz ekonomik politika ve siyasi istikrar sayesinde Türkiye dünyanın şu anda...

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ''İzlediğimiz ekonomik politika ve siyasi istikrar sayesinde Türkiye dünyanın şu anda en çok yatırım yapılabilecek ülkeleri arasında görülüyor'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ve AK Parti milletvekilleri, Ankara'nın Kalecik ilçesinde bulunan Kalecik Barajı'nın temel atma törenine katıldı. Atalay, tesislerin temelini atarken tesislerin açış tarihlerini de verdiklerini söyledi. AK Parti hükümetlerinin para sorunu olmadığını belirten Atalay, göstermelik temel atmadıklarını söyledi. Baraj tamamlandığında baraj çevresine farklı bir hayat geleceğini kaydeden Atalay, Kalecik'in daha verimli olacağını ifade etti.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin emin adımlarla yoluna devam ettiğine dikkat çeken Atalay, insanların umudunun, özgüveninin arttığının altını çizdi. Atalay, ''Ülkemizin her köşesi imar ediliyor. Türkiye'nin her tarafı şantiye; barajlar, binalar, duble yollar. Bir yandan özel sektör gelişiyor, bir yandan devlet kamu yatırımlarını yapıyor. Özel sektörümüze bir güven geldi, çünkü izlediğimiz ekonomik politika ve siyasi istikrar sayesinde Türkiye dünyanın şu anda en çok yatırım yapılabilecek ülkeleri arasında görülüyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'de hem yabancı hem de yerli yatırımların arttığına dikkat çeken Atalay, ''Türkiye bugün dünyadaki ekonomik kriz ortamında gerçekten en fazla büyüyen ülkelerden birisi'' dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu da, Türk parasından 6 sıfır atılmadan önce paranın itibarının zedelediğini söyleyerek, Türk parasından 6 sıfır atılmasıyla Türk parasının itibarlı duruma geldiğini ifade etti. Eroğlu, 23,5 milyar dolar İMF'ye borçları olduğunu hatırlatarak, bütün borçları ödediklerini ve 1,7 milyar dolar borçlarının kaldığını aktardı. Devletin vatandaşına borçlarını ödediğini, Merkez Bankası kasasının da dolu olduğunu söyledi. Eroğlu, ''Türkiye'de şu anda her yer şantiye'' ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Önceden barajların 20-25 yılda bitmediğini hatırlatan Eroğlu, ''Tesislerin temeli atılır, unutulurdu. Ama biz temel attığımız zaman, açılış tarih ve saatini sizlerin huzurunda ilan edeceğiz'' şeklinde konuştu.

Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) olarak bin 128 tesis açtıklarını belirterek, daha önceki hükümetler döneminde 9 tesis açıldığını kaydetti. Eroğlu, ''Önümüzdeki dönem bizim milletimizin asrı olacaktır. Bu asır, bizim milletimizin asrı olacaktır. Biz büyük düşünüyoruz'' dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı hükümetin bölgeye 18 milyar TL yatırım yaptığını belirterek, DSİ olarak göletler ve taşkın koruma tesisleri yaptıklarını söyledi. 35 adet gölet ve sulama tesisi için harekete geçtiklerini söyleyen Eroğlu, Ankara'ya Orman Genel Müdürlüğü'nün de 42 milyon fidan ektiğini ifade etti. Eroğlu, daha önce Türkiye'de hava tahminleri için otomatik ölçüm cihazı olmadığını belirterek, bugün Bakanlık olarak dünyanın en iyileri ile yarıştıklarını ifade etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz ise, Kalecik Barajı'nın 50 yıldır Kaleciklilerin hayali olduğunu belirterek, Kalecik için en önemli konulardan birinin barajın olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Daha sonra Atalay, Eroğlu ve Kapusuz tarafından butona basılmasıyla temel atma töreni gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: