Kalehöyük Arkeolojik Müzesi tamamlandı

Kaman (AA) - Japonya Hükümeti'nin katkılarıyla inşa edilen Kaman Kalehöyük Arkeolojik Müzesi törenle Kültür ve Turizm Bakanlığına teslim edildi.

Kırşehir'in Kaman ilçesinde gerçekleştirilen teslim törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Nobuaki Tanaka da katıldı. Bakan Günay, konukları Japonca hoş geldiniz diyerek selamladı. Bir işe karar vermek ve başlamak kadar, zamanında ya da zamanından önce bitirmenin de büyük önem taşıdığına işaret eden Günay, bu müze inşaatında aynı biçimde binanın zamanından önce teslim edilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Japon yetkililere ve emeği geçenlere teşekkür eden Günay, bu bilincin yerleşmesi gerektiğini belirterek, "Askerlerimiz bu konuda dikkatliler. Sivillerimizi de bu disipline alıştırıyoruz" dedi. Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Tanaka da müze binasının çok kısa bir sürede inşa edilmesinin kendisini çok duygulandırdığını dile getirdi. Gelecek yıl Türkiye'de Japon yılı kutlamalarının yapılacağını hatırlatan Tanaka, bu nedenle Türkiye'nin dört bir yanında etkinlikler gerçekleştirmeyi palanladıklarını söyledi.

Tanaka, Japon turistlerin ve dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerin müzeye ilgi göstereceğine inandıklarını kaydetti. Öte yandan Günay, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, ABD Başkanı Barack Obama'nın ziyaretinin Türkiye'nin tanıtımı açısından "önemli katkı" yaptığı belirterek, "Obama'nın Ayasofya ve Sultan Ahmet'i ziyaretinden birkaç saat sonra Medeniyetler İttifakı'nın bütün üst düzey temsilcileri aynı mekanları görmek istediler. Obama'nın ziyareti anında etki yaptı" dedi. Günay, Türkiye'nin turizm hedeflerine yönelik bir soru üzerine de "Türkiye iyi gidiyor. Bunun için de Allah nazardan saklasın diyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Dünyanın ekonomik alanda bir durgunluktan geçtiğini belirten Günay, "Umarım bu yılı da kazasız atlatırız. Geçen yıl biz 25 milyon hedefini geçeceğimizi zannediyorduk, 26 milyonu geçtik. Bu yıl çok yukarıya çıkmak gibi bir hayalimiz yok. Varolanı korumak gibi bir hayalimiz, hedefimiz var. Bu yazdan itibaren Eylül'e kadar krizin etkilerinden kurtulursak sonbahardan itibaren ve 2010'da yine yüksek bir hızla 30 milyona doğru gideceğiz. Yani yakın gelecekteki hedefimiz, kısa vadedeki hedefimiz bu" dedi.