Kalenin Üstü Bayramda Hizmette Girecek

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, ‘Kale Projesi’nin hızla devam ettiğini ve üst bölümün Ramazan Bayramı’nda...

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, ‘Kale Projesi’nin hızla devam ettiğini ve üst bölümün Ramazan Bayramı’nda gezilebileceğini söyledi.

“Kale Projesi”nin yapımı için gerçekleşen faaliyetleri yerinde görmek için çalışma alanını gezen Başkan Büyükaslan, gelişmelerle ilgili bilgi verdi. 1954 yılından buyana Adıyaman’a atanmış ve seçilmişlerin en büyük hayalleri; “Kale Projesi”ni gerçekleştirmek olduğunu dile getiren Başkan Büyükaslan, şu bilgileri aktardı:

“Seçilmiş ve atanmışların birçoğu bu projeyi hayata geçirmek için gayret sarf ettiler, uğraştılar, çalıştılar, ama Allah’a hamdolsun ki bu önemli projeyi gerçekleştirmek bize nasip oldu. 2004 yılı yerel seçimlerinde ‘Kale Projesi’ni gerçekleştireceğiz’ diye halkımıza söz verdik. Bugün sözümüzde durmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Reklam
Reklam

Bana göre Adıyaman’ın en çılgın projesi; ‘Kale Projesi’dir. Kalemiz; şehir merkezinde yığma höyük olan ve sit alanı üzerinde 129 adet yapıdan oluşan komple bir bölgeydi. Bu bölgeyi istimlak etmek gerçekten zor oldu. Allah’a hamdolsun 128 yapının kamulaştırmasını gerçekleştirdik. Geriye kalan 1yapıyı da inşallah en kısa zamanda istimlak edeceğiz. Burada bir yandan istimlakleri devam ettirirken, diğer yandan projenin ihalesini yaptık ve yapımı için gerekli çalışmaları hızlı bir şekilde devam ettirdik.

Şu anda çim ekimi yapıyoruz. Bilindiği üzere bu mevsimde doğal çim yeşermez, sağlıklı olmaz. Bu nedenle hazır çim getirdik ve şu anda ekiyoruz. İnşallah 15 güne kadar kalenin üst bölümü hizmete sunulmuş olacak. Ama proje kapsamındaki tesisler henüz tamamlanmadı.

Tesislerin tamamlanmasıyla birlikte ivedilikle ihale yoluyla burayı hizmete sunacağız.

Bu arada ‘Kale Projesi’nin tamamlayıcısı olan bir projemiz daha var. O da kalenin batı tarafında yer alan tarihi ‘Keleş Konağı’dır. Konağın istimlâkini geçen yıl gerçekleştirdik. Bu yıl restorasyon edilmesi için ihalesini yaptık. İhaleyi alan müteahhit 1 buçuk ay önce yapımına başladı. İnşallah bu yılın sonuna kadar restorasyonu tamamlanarak, bize teslim edilecek.

Reklam
Reklam

Böylece Adıyaman’da ilk defa bir konak restore ediliyor ve Adıyaman’ın kültür varlığı olarak Adıyamanlı hemşerilerimize kazandırılmış oluyor. İnşallah ‘Keleş Konağı’ restorasyonuyla birlikte ‘Kale Projesi’ tam olarak bitecek ve gelecek neslimize emanet edeceğimiz en güzel eserlerden biri olacak. Bu vesileyle halkımız, Ramazan Bayramı’nda bu güzel mekânı gezme imkânına kavuşmuş olacak. Allah hayırlı etsin.

Projenin gerçekleşmesinde bugüne kadar desteklerini esirgemeyen sayın valimize, sayın milletvekillerimize, belediye çalışanlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz