Kaleşnikoflu fuhuş çeteleri çökertildi

Antalya'da fuhşa zorladıkları yabancı kadınları paylaşamadıkları için birbirlerine silahlı saldırıda bulunan iki çete, düzenlenen operasyonlarla çökertildi.

Edinilen bilgiye göre, çete lideri S.A. ve yardımcıları Ö.G. ve D.B., rehberlik yapmak için Antalya'ya gelen Rus uyruklu Simakina K. (22) isimli kadını fuhuş yapmaya zorladı. Silah tehdidiyle fuhuş yaptırılan Rus kadın, bir süre sonra liderliğini İ.A.'nın yaptığı başka bir fuhuş çetesi tarafından kaçırıldı. Bu olayın ardından iki çete üyeleri arasında husumet başladı. Yaklaşık 4 ay önce iki çete arasında, merkeze bağlı Aksu beldesinde silahlı çatışma çıktı. Kaleşnikof ve av tüfeklerinin kullanıldığı
çatışmada çete üyeleri D.M., İ.M. ve D.B. ile Rus Simakina K. yaralandı. Zanlılar, Antalya Devlet Hastanesi'nde tedavileri yapıldıktan sonra polis tarafından gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

Çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan zanlıların ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı derinleştiren Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri, diğer çetenin üyeleri olduğu iddia edilen İ.A., L.Ç., M.A., H.K., Y.K., M.S., M.T., S.A. ve Ö.G.'yi de yakalayarak gözaltına aldı. Zanlıların evinde yapılan aramalarda 1 adet Kaleşnikof tüfek ile ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Baskınlarla kurtarılan 2 yabancı uyruklu kadın ise sınır dışı edildi. Polis, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.