"Kalıcı Iş Yerleri" Kamuya Kazandırılacak

Sakarya Valiliği, borcu ödenmeyen, atıl durumdaki kalıcı iş yerlerine el koyarak, kamunun kullanımına açacak.

Sakarya Valiliği, borcu ödenmeyen, atıl durumdaki kalıcı iş yerlerine el koyarak, kamunun kullanımına açacak.

Sakarya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 1999'daki Marmara ve Düzce depremlerinde mağdur olanlar için yeni yerleşim bölgelerinde inşa edilen iş yerlerinden art arda 3 taksiti ödenmeyenler ile kendi rızalarıyla hak sahipliğinden vazgeçenlerin iş yerleri kamuya devredilecek.

Hak sahipliğinin düşürüldüğü tarihe kadar hak sahiplerince ödenen tutar, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca kanuni faiziyle geri ödenecek.

Reklam
Reklam

4 bölgede 17 blokta inşa edilen bin 276 iş yerinden borçlanmada bulunulmayan, hiç ödeme yapılmayan ve art arda üç taksiti ödenmeyen 772 iş yerinin hak sahipliği düşürülecek. Ayrıca, düzenli taksit ödemesi yapılan ve hak sahiplerinin feragat ettiği 32 iş yeri kamuya devredilecek.

Konuyla ilgili başvuru yapacakların 12 Ekim Cuma gününe kadar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne dilekçeleri ve ödeme makbuzlarıyla şahsen müracaat etmeleri gerekiyor.

Uygulamayla atıl durumdaki iş yerlerinin kamuya kazandırılması amaçlanıyor.

Muhabir: Uğur Subaşı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: