Kalıcı konutlardaki evin tavanı çöktü

KOCAELİ (İHA) - İzmit'te, 17 Ağustos depremi sonrasında yapılan kalıcı konutlarda bir evin tavanının çökmesi sonucu 1 kişi hafif şekilde yaralandı. Edinilen bilgiye göre olay, Kocaeli'nin Derince İlçesi Yenikent Mahallesi Yenikent Kalıcı Konutları 4756 ada 5 blok daire 9'da sabah saatlerinde meydana geldi.

Depremzede Kenan Aloğlu'na ait evin tavanı çöktü. Tavan üzerine çöken Kenan Aloğlu başından hafif şekilde yaralandı. Kızının çatıdan sesler geldiğini söylemesi üzerine odaya girdiğini belirten Aloğlu, birden tavanın üzerine düştüğünü belirtti. Aloğlu, "Kızım sürekli çatıdan ses geldiğini söylüyordu. Merak edip odaya girdim. O sırada büyük bir gürültüyle sıva parçaları üzerime düşmeye başladı ve başımdan yaralandım" dedi.

Reklam
Reklam

Daha önce de aynı sorunları yaşadıklarını ve komşularıyla birlikte kalıcı konutları yapan müteahhit firma yetkililerine durumu bildirdiklerini açıklayan Aloğlu, "6 daire sürekli aynı sorunu yaşıyoruz. Durumu firmaya anlattık. Fakat çözüm bulunamayınca Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na durumu ilettik. Bakanlıktan inceleme yapmak üzere yetkililer geldi. Yapılan inceleme sonrasında çatı katının sıvasının iyi yapılmadığı ve sıvaların sıcaklığın artmasıyla yerinden düştüğü belirlendi. Yetkililer, tüm evlerde aynı sorunun yaşanabileceğini söylediler" şeklinde konuştu.

Depremde enkazdan çıktıklarını, fakat hala deprem korkusuyla yaşadıklarını söyleyen Aloğlu'nun eşi Gülbahar Aloğlu, "Bu olaydan sonra çocuklarım daha fazla korkmaya başladı. Tavan çökünce binanın da yıkılabileceğini düşünüyorlar. Psikolojileri bozuldu. Sürekli tedirgin yatıyorlar" diye konuştu.

Öte yandan, kalıcı konutları Ankara'dan ERS isimli bir inşaat şirketinin yaptığı öğrenilirken, benzeri durumun başka dairelerde de yaşandığı ifade edildi.

Reklam
Reklam