KALİDA: Beyaz Et Üretiminin Artması Için Destek Gerekiyor

Kahramanmaraş Lider İş Adamları Derneği (KALİDA) Gıda ve Tarım Komitesi Başkanı Adem Türkben, beyaz et...

Kahramanmaraş Lider İş Adamları Derneği (KALİDA) Gıda ve Tarım Komitesi Başkanı Adem Türkben, beyaz et üretiminin artması için üreticilerin devlet tarafından desteklenmesi gerektiğini belirtti. Beyaz et sektöründe yaşanan gelişmeleri ve problemleri dile getiren Türkben, devlet desteklerinden daha fazla yararlanarak büyük üretim tesisleri kurmak istediklerini ifade etti.

KALİDA Gıda ve Tarım Komitesi Başkanı Adem Türkben, Kahramanmaraş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu’na ziyarette bulundu. Ziyaret sırasında söktörde yaşanan sorunları dile getiren Türkben, Türkiye’nin tavuk eti üretiminde dünyanın önemli üreticileri arasında yer aldığını söyledi. Türkben, “Beyaz et sektörü bu seviyeye bilim ve teknoloji birikimini iyi kullanarak ulaşmıştır. Sektörün ve ülkemizin önünde daha büyük hedefler bulunmaktadır. Mevcut işletmelerimizi geliştirip daha çok pazara hitap etmek istiyoruz. Devletimizin desteğine ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu ise üretici ve satıcı firmaların yanında olduklarını belirterek, halk arasında beyaz et tüketiminin yaygınlaşması gerektiğini kaydetti. Ürticileri devlet destekleri konusunda seminer düzenleyerek bilinçlendirebileceklerini anlatan Emiralioğlu, ziyarettten dolayı memnuniyetini dile getirdi. Emiralioğlu üreticilerin talepleri doğrultusunda çalışma başlatacaklarını da söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: