Kalifiye elemanlar UMEM projesi ile istihdam edilecek

İskenderun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) kalifiye eleman alımı için...

İskenderun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) kalifiye eleman alımı için kurs başlatıyor.

İstihdama katkı sağlamanın yanında yetişmiş elamana ulaşılması noktasında İskenderun Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesinde başlayacak kurslar için ön mülakat başlatıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında 1 Şubat tarihi itibari ile ilk olarak plastik boru fabrikası ile plastik kalıpçılığı konusunda kurslara başlanacak.

Reklam
Reklam

İskenderun’da faaliyet gösteren plastik boru fabrikası işletmecileri de bu kurslarda yetişecek elemanlardan işçi alacak.

Plastik imalat işçiliği konularında 60 gün süre ile vasıflı eleman yetiştirilmesi için kurslar düzenlendiğini söyleyen İskenderun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Yusuf Oğuz, projenin amacı hakkında bilgiler verdi.

Müdür Oğuz, “Proje ile okuldaki atölyelere 485 bin TL tutarında makineler, eğitim setleri ve araç gereç alındı. İş Kur'a kayıtlı işsizlerin başvuruları ile kurslarımız başlayacak. Bu gençlerin de istihdamına büyük katkılar sağlayacaktır.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz