Kalınomuz’dan Terör Ve 4+4+4’e Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz yaptığı açıklamada son günlerde yaşanan terör olaylarına...

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz yaptığı açıklamada son günlerde yaşanan terör olaylarına ve 4’lük eğitim sistemine tepki gösterdi.

CHP Aydın İl binasında düzenlenen basın toplantısına CHP Kadın Kolları İl Başkanı Saadet Kavasgil ile partililer de katıldı.

Türkiye’de gündemin hızlı bir şekilde değiştiğini ifade eden Kalınomuz, 81 ilin 38’ine şehit ateşi düştüğünü kaydetti. Terör olaylarından dolayı verilen şehit sayısının artık unutulur durumuna geldiğini ifade eden Kalınomuz, “Bugün iç karışıklıkla boğuşan Nikaragua’da, açlıkla mücadele eden Etiyopya’da bu kadar ölüm olayı yaşanmıyor” dedi.

Reklam
Reklam

Hükümetin görevi sıfır terörle aldığını belirten Kalınomuz,10 yılda 1158 şehit verdik. Bugün Güneydoğu’da bir Kürt devleti kurulmak üzere. Bugün Kuzey Irak karşımızda. Suriye ile yaşadığımız sıkıntılar karşımızda. Türk halkı artık yaşananlara ‘yeter’ diyor” diye konuştu.

AK Parti’nin 4+4+4 eğitim sistemini hazırlarken, kimsenin dinlemediğini iddia eden Kalınomuz, öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin ve yöneticilerin sıkıntı yaşadığını kaydetti.

4+4+4 sistemi ile okul yaşının öne çekildiğini hatırlatan Kalınomuz, bu konuda okula yeni başlayan miniklerin büyük sıkıntı yaşadığını ifade etti.

Kalınomuz şöyle konuştu: “İkili öğretim yapan okullarda eğitimin başlama ve bitiş saatleri büyük sıkıntı oluşturacaktır. Ders saatlerinde artış yapıldığı için derslerin sabah erken başlayıp akşam da geç bitecektir. Eğer düzenleme yapılmazsa, sabah okula giden çocuklarımız kör karanlıkta yollara düşecek, öğlen okula giden çocuklarımız da çok geç saatlerde evlerinde olacaktır. Bu çocuklar ne zaman eve gidecek ne zaman yemeklerini yiyecek ne zaman derslerine çalışacak” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

“HEP ENKAZ DEVRALIYORLAR”

AK Parti iktidarı döneminde Milli Eğitim Bakanı’nın 4 kez değiştiğini hatırlatan Kalınomuz, “Her bakanın kendinden önceki bakan için ‘enkaz’ diyor. Bu durumu şaşkınlıkla karşılıyoruz” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: