Kalitede Dünya Rekoru Kıracaklar

Türk Standartları Enstitüsü Bursa Koordinatörü Mustafa Karaman, 18 gün boyunca yaklaşık 2 bin 500 kişiye...

Türk Standartları Enstitüsü Bursa Koordinatörü Mustafa Karaman, 18 gün boyunca yaklaşık 2 bin 500 kişiye kalite eğitimi vereceklerini belirterek, "Bu bir dünya rekoru" dedi.

TSE Bursa Koordinatörü Mustafa Karaman, Kalite Günleri konulu eğitim organizasyonunun başladığını söyledi. Karaman, eğitimlerin 2 Nisan 2012'de başladığını belirterek, 20 Nisan tarihine kadar süreceğini söyledi. Karaman, 11 ayrı noktada 59 salonda gerçekleştirilen eğitimlere 2 bin 453 kişinin kayıt yaptırdığını kaydetti. 'Kalite şehrinde kalite günleri' başlığıyla düzenlenen organizasyonun Bursa'da yapılacağını vurgulayan Karaman, Bursa'nın sadece günümüzde değil, tarihten gelen bir süreç sonunda kalite

Reklam
Reklam

şehri olmayı hak ettiğini ifade etti.

1502 yılında Sultan II. Beyazit Han tarafından Kanunname-i Name-i İhtisab adlı standart çalışmasının ilk Bursa'da uygulandığına dikkat çeken Karaman, "Bursa'da üretilen ürünler dünyanın her yanında pazarlanıyor. Bunda en büyük etken kalite. Bursa, kaliteye önem veren, değer veren bir şehir. Kısaca Bursa, kalite şehridir. Doğru adresten kalitenin öğrenilmesini arzu ediyoruz. Yanlış başlatılan bir sürecin düzeltilmesinin bir maliyet olduğunu hepimiz biliyoruz. Burada doğru adres TSE'dir" dedi.

KALİTE EĞİTİMİNDE DÜNYA REKORU

Enstitü Başkanı Hulusi Şentürk'ün çizdiği vizyon, verdiği heyecan ile eğitim seferberliğine başlattıklarını kaydeden Karaman, bir dünya rekoruna imza attıklarını dile getirdi. Karaman, "Bu amaçla 59 salon da, 11 ayrı nokta da eğitimler düzenledik. 2 Nisan da başlayan eğitimlerimiz 20 Nisan'da son bulacak. Eğitimlere müracaat sayımız 2 bin 453'dir. Bu bir Bursa rekoru değil, dünya rekorudur. Kalite şehrine yakışan budur. Bursa kadrosunun bir sevdası vardır. Bu sevda temiz kalite anlayışını toplumun her kesimine ulaştırmak ve kaliteli ürün, kaliteli hizmet anlayışının benimsenmesini sağlamaktır" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

"KALİTENİN ADRESİ TSE'DİR"

Karaman, kalite zirvesinin 21 Nisan tarihinde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'na yapılacağını kaydetti. Zirvede, Oğuz Saygın tarafından "Takım Çalışması ve Kurumsal İletişim" konusunda bir eğitim verileceğini belirten Karaman, eğitime katılan herkesin sertifika alacağını ifade ederek, "TSE'yi tanıyacak. Farkı fark etmek isteyenleri TSE'ye davet ediyoruz. Fark fark edilmediği müddetçe de temiz kalite anlayışını topluma anlatamayız. Kalitenin adresi TSE'dir. Yanlış adreslere gidilmesini, zaman ve kaynak israf edilmemesini istiyoruz" açıklamalarında bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: