"Kaliteli Meyve Suyu Etiketinden Anlaşılıyor"

İSTANBUL (A.A) - Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Genel Sekreteri Ebru Akdağ, "Her içeceğin içerdiği meyve oranı farklıdır, bunu ürünün

İSTANBUL (A.A) - Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Genel Sekreteri Ebru Akdağ, "Her içeceğin içerdiği meyve oranı farklıdır, bunu ürünün etiketinden anlayabiliriz" dedi.

MEYED'den yapılan yazılı açıklamada, ürünün etiketinin okunmasının meyve suyu ile benzeri içecekler arasında bilinçli bir seçim yapılmasına olanak sağlayacağı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MEYED Genel Sekreteri Ebru Akdağ, Türkiye'deki meyve suyu ve benzeri içeceklerin, Türk Gıda Kodeksi gereğince içerdikleri meyve oranına göre "Meyve Suyu", "Meyve Nektarı", "Meyveli İçecek", "Aromalı İçecek" olarak kategorize edildiğini hatırlattı.

Reklam
Reklam

Tamamen meyveden dönüşen ve yüzde 100 meyve oranına sahip olan içeceklerin "meyve suyu" kategorisine girdiğini kaydeden Akdağ, "Her içeceğin içerdiği meyve oranı farklıdır, bunu ürünün etiketinden anlayabiliriz" dedi.

Akdağ, ürün alırken mutlaka etiketin okunması gerektiğini vurgulayarak, tüketicilerin bu konuda bilinçli davranması gerektiğini ifade etti.

Meyve oranı yüzde 25-99 olanların "meyve nektarı", yüzde 10-24 olanların "meyveli içecek", yüzde 0-9 olanların "aromalı içecek" olarak sınıflandırıldığına dikkati çeken Akdağ, şunları kaydetti:

"Kategori farkı ambalaj üzerindeki etikette yer alıyor. Tüketiciler bu bilgileri dikkate alması gerekiyor. Amabalajın üzerinde Bakanlık onayı ve kaydı ürünün güvenilir olduğunu ve hijyenik şartlarda üretildiğini belirtiyor. Ayrıca ürünün ismine ve son kullanma tarihine de dikkat edilmeli."

Muhabir: İstanbul

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: