Kalkavan: Vatandaşın Kentsel Dönüşüme Itiraz Etme Hakkı Kalmadı

TBMM Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi, CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, Kentsel Dönüşüm...

TBMM Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi, CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, Kentsel Dönüşüm Yasası'nda vatandaşın itiraz etme hakkı bulunmadığı için kentsel dönüşüm çalışmasının uzun vadede bir işe yaramayacağını öne sürdü.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan yaptığı açıklamada, bir süre önce yasalaşan Kentsel Dönüşüm Kanunu içerisinde vatandaşın itiraz hakkı bulunmadığını söyledi. Afet riski alanların yenilenmesini öngören kentsel dönüşüm çalışmalarının uzun vadede bir işe yaramayacağını öne süren Kalkavan, “İktidar partisi, dönüşüm çalışmaları kapsamında kıyılarda yapılaşma hakkını 300 metreden 50 metreye indirmeye kalkıyor. Dayanıklı olmayan evlerin güçlendirme ya da yenilenmesini öngören kentsel dönüşüm çalışmaları, tamamen ranta dayalı bir girişimdir. Kentsel Dönüşüm Yasası'nın uzun vadede kazandıracağı bir şey de yok. Kentsel dönüşüme itiraz etme hakkına sahip olan vatandaşın bile yasa ile mahkemeye gitme hakları elinden alınmıştır." dedi.

Reklam
Reklam

MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI

2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nın TBMM’de Sayıştay denetim raporları olmadan kabul edildiğini söyleyen CHP Milletvekili Kalkavan, bu durumun Türkiye tarihinde bir ilk olduğunu öne sürdü. TBMM çatısı altındaki milletvekillerini oy aldıkları hemşehrilerinin haklarını savunmaya davet eden Kalkavan, “Tüm milletvekillerini kendilerine oy veren ve bu devlete vergi veren hemşehrilerinin haklarını savunmaya davet ediyorum. Ayrıca yetimlerin haklarını da savunmaya davet ediyorum. Sayıştay denetiminden geçmemiş bir bütçe olmamıştır. Bu durumun ileride çok büyük yolsuzluklar yaratacağına inanıyorum. Milletvekillerinin Sayıştay’ın geçmiş raporlarını incelemesini ve bu durum karşısında gerekli girişimleri yapması gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: